Bekijk profielpagina

The Hague's Finest x Kompaan: Bierproeverij op 6 november

Revue
 
 
9 oktober · Editie #36 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Maak je klaar voor ons eerste evenement in de pop-up winkel! Kompaan brengt haar nieuwe limited edition bieren naar The Hague’s Finest. Proef tijdens de besloten bierproeverij de zes barrel-aged bieren uit The Foreign Legion 2021 collectie, samen met hoofdbrouwer Johan.

 The Hague's Finest organiseert een bierproeverij in samenwerking met Kompaan
The Hague's Finest organiseert een bierproeverij in samenwerking met Kompaan
Het afgelopen jaar hebben de brouwers van Kompaan gewerkt aan zes donkere, en - laten we gerust zeggen - sterkste bieren tot nu toe. Waarvan de meeste op bijzondere manier barrel-aged zijn. Een techniek waarbij het bier op houten vaten wordt gerijpt. Dat zijn vaten die eerder zijn gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van whiskey, cognac of rum. ‘Bewezen combinaties’ noemt Johan het, de hoofdbrouwer van Kompaan. Want de smaken die in het vat zijn getrokken, proef je nu in perfecte mate terug in het bier. Daar heeft hij immers hoogstpersoonlijk voor gezorgd.
Dit jaar koos Kompaan om de bieren te rijpen op houten vaten
Dit jaar koos Kompaan om de bieren te rijpen op houten vaten
Experimenteren met extremen
Elk jaar komt Kompaan uit met een serie van extreme bieren. De ene keer extreem in smaak, de andere keer in een extreem hoog alcoholpercentage, of ze kiezen voor een ietwat gekke smaakcombinatie. In plaats van te experimenteren met smaken waarvan ze nog niet zeker weten of het ook daadwerkelijk in de smaak valt, kozen ze dit jaar voor extreem goede speciaalbieren. In het afgelopen jaar hebben ze dan ook onophoudelijk veel veel tijd en aandacht aan deze bieren besteed. Gebrouwen tot perfectie. Met smaken die elke fijnproever tot de standaard pilsdrinker kan waarderen.
Overigens hebben ze naast het talent voor bierbrouwen, ook de illustrator van het etiket binnenshuis gevonden. “Een van onze brouwers was voorheen een tattoo artiest, hij heeft het etiket ontworpen. Het zijn soort superhelden uit een stripboek.” 
"Zes mooie bieren. Donker van kleur, hoog in alcohol."
Professioneel proeven
Johan noemt zijn geesteskinderen magische bieren. En hij staat dan ook te popelen om je daar zo veel mogelijk over te vertellen. Daarom staat de hoofdbrouwer 6 november in de pop-up winkel van The Hague’s Finest op Venestraat 20. In twee uur vertelt hij aan de deelnemers hoe je het bier proeft, en - nog belangrijker - wát je proeft. Bij elk bier wordt een bijpassend hapje geserveerd. Johan rond af: “Het wordt een mooie avond. Het handige is dat ik zelf ook in Den Haag woon, dus ik kom lekker op mijn fiets!”
Op 6 november vindt de besloten bierproeverij plaats in de pop-up winkel
Op 6 november vindt de besloten bierproeverij plaats in de pop-up winkel
Aanmelden voor de tasting?
Kaarten voor de bierpoeverij, inclusief hapjes en uitleg van Johan, kosten 49,- euro per persoon. Er is plek voor twintig personen. De proeverij vindt plaats op 6 november tussen 17:00 en 19:00. 
Klik hier om kaarten te kopen! - Let op: geen 18, geen alcohol!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag