Bekijk profielpagina

Weekfolder #10: Snackable content met variërende vulling

Revue
 
 
27 maart · Editie #10 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Ik tel tot 10. Wie niet weg is is gezien! Onze weekfolder valt al weer voor de tiende keer op je digitale deurmat. Duidelijk een blijver. En die vulling zal blijven variëren. Net als de kroketten van Tom. Eerst nog even wat snackable content vanuit ons; deze week is The Hague’s Finest the talk of the town. En met Pasen spelen we verstoppertje. Dus, zoek en ontdek!

Jana en Caitlin van Glitterstudio zijn langsgekomen. Om hun gloednieuwe collectie bij The Hague’s Finest te droppen. Ansichtkaarten, A6 en A2 posters. In de herkenbare kleurrijke stijl. Hun slogan is: Unlimited ideas, limited editions. Dus je snapt het. Wees er snel bij!
Deze ontwerpers beter leren kennen? Den Haag To Go ging in gesprek met deze veelzijdige makers: “We willen niet geassocieerd worden met glitters, barbies en unicorns”
Kijk nou! Barts Boekje heeft ons genoemd in hun artikel! Over de leukste arrivals van Den Haag. Staan we dan, tussen Vincenzo’s en de Kade. Worden we blij van. Van nieuwe pizzaovens tot een verzameling van typisch Haagse producten bij elkaar, lees nu!
Den Haag Centraal weet elke week een overzicht te bieden van het laatste nieuws. En daarbij hoort niet de waan van de dag. Liever betrouwbaar nieuws, met diepgang en originaliteit. Met een focus op politiek en bestuur en kunst en cultuur. En dit keer de Franse tour van Le Marie Marche.
Hebben? Elk weekend ligt de krant voor drie eurootjes op de toonbank!
Het is de koning van de snack. En Hollands cultureel erfgoed. De kroket is meer dan alleen een nachtelijke versnapering bij de FEBO. Tom van de Haagsche Croquetterij maakt er daarom weer een echt ambachtsproduct van. Met lokale ingrediënten, en een goed krokant jasje.
Hé Tom. Waarom kroketten?
“Mijn toenmalige vriendin was een krokettenfan. Ze probeerde mij ook te overtuigen, maar als pas afgestudeerde diëtist wilde ik helemaal geen kroketten eten. Maar na mijn eerste kroket - ja, dat was er een van de FEBO - was ik overtuigd. Toen ben ik de markt gaan verkennen, en zag ik dat er ruimte was in de markt om met een echt goed verhaal te komen.”
Wat is dan een échte kroket?
“Een ambachtelijke, zoals vroeger. Voor de Tweede Wereldoorlog werden kroketten geserveerd op staatsbanketten. Het was een uitzonderlijk luxeproduct, een chique hapje. Later is het gedegradeerd naar snackbarproduct. Mijn recept haal ik daarom uit het kookboek van de Haagsche kookschool. Dat was de eerste kookschool in Den Haag, maar ook de eerste van Nederland. Dat maakt mij trots, en de kroket authentiek.”
Wij verkopen de vegetarische kroketten. Mag je dat wel een kroket noemen?
“Jazeker. Wij vinden het belangrijk om een goede grove korst te hebben, tegenover een smeuïge binnenkant. Van rundvlees gebruik ik grof getrokken draadjes, dus van oesterzwammen gebruik ik ook grovere stukken.  Bij veganistische kroketten is het een uitdaging om alle dierlijke producten achterwege te laten. En bij vegetarische croquetten voegen we wel dierlijk room of zuivel toe, maar geen gelatine.‘’
En die FEBO kroket?
“Die zou ik nu nog steeds uit de muur trekken. Ik hou van kroketten. En ik moet alles blijven proeven, om te weten wat er zich in de krokettenwereld afspeelt.”
Trek gekregen? Tom’s-Vega-Selectie: Oesterzwam Bitterbal, Geitenkaas en Groente Kroketten zijn nu te koop in onze (web)shop. Voor bij exclusieve staatsbanketten, maar ook gewoon voor bij de borrel!
We gaan tijdens Pasen een spelletje spelen. Iets met Haagse Eitjes, een eierdoos beschilderd door SOGO Show, én de stad als speelveld. Oftewel, we eieren gaan verstoppen. En die mag jij gaan zoeken in de stad. De gelukkige vinder mag de vondst houden. Om het nog iets concreter te maken: je vindt de eieren op plekken waar SOGO werk heeft staan, of op locaties die aan hen refereert. No worries, Hints en tips delen we in de Instagram stories
Een ouderwets spelletje. op zaterdag 3 april en zondag 4 april. Tussen 12:00 en 17:00 zullen we elk uur een nieuwe locatie bekend maken. Meer info volgt snel via onze social kanalen.
Vond je deze editie leuk?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag