Bekijk profielpagina

Weekfolder #12: Sommige dingen moet je gewoon afdwingen!

Revue
 
 
10 april · Editie #12 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Na die sneeuw is het misschien een beetje raar om er al over te beginnen. Maar sommige dingen moet je gewoon afdwingen. Hoe vaker je over de barbecue begint, hoe eerder je ‘m aan kan steken. En hoe vaker je het woord cocktail zegt, hoe eerder je ‘m op het strand in je hand hebt. Deze nieuwsbrief schroomt daarom niet om een boekje open te doen over onze verlanglijst. Vamos a La Haya!

Ork, ork, ork. Vrijheid vier je met? Soep, en een lepel! Na Amsterdam en Rotterdam mogen wij in Den Haag ook de Vrijheidssoep opdienen. Want nu er geen grote bevrijdingsfestivals op de agenda staan, zal op 4 en 5 mei de soep als verbinder dienen. 
Overigens niet zomaar soep. Maar één naar recept van Yvette van Boven. Je weet wel, die oud-Haagse met haar fantastische kookboeken. Het label van de maaltijdsoep is ontworpen door kunstenaar Parra. Als The Hague’s Finest willen we niet achterblijven bij dit initiatief. Daarom zal de kant-en-klare blik vrijheidssoep te koop zijn bij ons in de winkel. En. Je kunt er ook een doneren. Om iemand anders uit de stad een warm hart én kom soep toe te dragen. Lees hier meer over het initiatief:
Sterker door soep: vier 5 mei met de Vrijheidssoep Sterker door soep: vier 5 mei met de Vrijheidssoep
Over die barbecue dus. We hebben weer iets nieuws. De vier vrienden van de Rokende Règâhs besloten hun Weber-hobby naar een hoger niveau te tillen, en kwamen met speciale barbecue-kruiden. Règah Rubs. Braad-melanges met verrassende kruiden en specerijen. Niet per se een goede combinatie met marshmallows, maar wel erg smakelijk om je stuk rund, varken of kip mee te garen. Of tofu, wat jij wil. Niet verbaasd opkijken als de hele buurt in je achtertuin staat om er ook van te proeven.
De Rubs zijn in onze shop te vinden in de varianten Bad Buffalo Gunpowder, Ol’ Timers Dirty Hogs en Smokin’ Hot Chicks. Alledrie bedoeld voor een speciaal soort vlees, maar eigenlijk lekker op alles.
De Caipirinha. Op het platteland van São Paulo oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen griep. Of dat nog steeds werkt? Wie weet. De Caipi Boys hebben er in ieder geval hun signature cocktail van gemaakt. Met iets andere bijwerkingen. We spraken Jan Willem over de nieuwe drank!
Hé Jan-Willem. Vertel eens, hoe is Caipi Boys begonnen?
“Het begon in Brazilië. Mede-oprichter Loofy was daar op surftrip geweest, en had naast de cultuur ook van de lokale Caipirinha’s genoten. Terug in het Haagse miste hij de cocktails, het surfen en het feest. Hij besloot samen met een paar vrienden een manier te bedenken om dit vrije leven door te kunnen zetten. En daar hoorden eigen caipirinhas ook bij.”
Maar niet zomaar een cocktail dus?
“Na een aantal jaar cocktail shaken op onze eigen feestjes, leek het ons heel tof om een eigen drank op de markt te brengen. Met de feestjes die we gaven en de barren hadden we een mooi platform gebouwd om ons eigen drankje te lanceren. Twee jaar geleden hebben we toen het ei gelegd voor onze Caipi Ginger, en zijn we ons eigen dranklabel begonnen.”
En dat smaakt naar?
“Meer. Maar ook naar frisse gember, met een beetje citroen en een goeie kick van chili. Je kan er allerlei lekkere cocktails van maken. Of voor je laten maken. De Caipi Ginger Soda is onze signature cocktail, ready to drink. Die is al gemixt, en voor je in een flesje gestopt. Of grotere fles trouwens. Die is voor de grote dorst, of voor bij de barbecue in de tuin. Dan heb je geen zin om elke keer een nieuw flesje te moeten pakken.”
Maar waar smaakt ‘ie nou het best?
“Toch wel op het strand. Waar die is geboren!”
Wel toe aan een beetje Brazilië in een flesje? De Caipi Ginger Soda is te vinden in onze (web)shop. Daar gaat de zon vanzelf van schijnen!
Buutvrij. Afgelopen paasweekend speelden we verstoppertje. En jullie hebben massaal meegespeeld. Overal in de stad kon je Haagse Eitjes vinden, in een doos beschilderd door Sophia en Gordon van SOGOshow. We legden ze neer op de plekken waar SOGOshow al werk heeft staan, of die aan hen refereren. En nu kunnen we eindelijk onthullen welke verstopplekken dat waren. Komt ‘ie: The Hague’s Finest, Bleyenberg, Milú, Achterom, Bagijnestraat, Chiefs and Spirits Gallery, Grote Markt, Koninklijk Schouwburg, Keizerstraat en de Binckhorst (Leger des Heils, Sweatshop Skatepark en Planet Binck). Zo. Dat was ‘m. Eitje. 
Is de speurtocht aan je voorbij gegaan? Ook na Pasen zijn de Haagse Eitjes nog gewoon in onze (web)shop te vinden!
Vond je deze editie leuk?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag