The Hague's Finest Weekfolder

Door Lex van The Hague's Finest

Weekfolder #14: Pronken met eigen museumstukken

#14・
240

abonnees

50

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that The Hague's Finest Weekfolder will receive your email address.

Revue
 
 
24 april · Editie #14 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Pronken. Doen we niet zo vaak. Maar één Haagse maker heeft daar haar werk van gemaakt. Wie je dan op een voetstuk wil zetten, is aan jou. In deze weekfolder hebben we een paar suggesties voor je.

Komt dat zien. Komt dat zien. We staan met een pop-up etalage, bij het Centraal Station. In de nieuwe fietsenstalling lichten we producten van Haagse makers letterlijk en figuurlijk als museumstukken uit. De Vamos A La Haya strandstoelen, plasticvrije zonnebrandcrème van Naïf, de Vrijheismaaltijdsoep én levensgrote makerskaarten. Geen bril voor nodig. De liefhebber kan in een rechte lijn, door naar de winkel. Fijne reis!
Jouw helpende hand. Doet wat ‘ie zegt, stijlvol vasthouden. De alleskunner genaamd Hold It, kun je inrichten zoals je wil. Een dierbare kaart met een vaas of op diezelfde plek een waxinelicht met een kunstwerk? Aan jou de keuze! We spraken Roosmarijn Knijnenburg over het merk Roosmarijn Knijnenburg!
Hé Roosmarijn. Waarom ben je eigenlijk gestart met Hold Its maken?
“Nou, dat ging eigenlijk per toeval! Hiervoor maakte ik veel tekeningen van vogels, en daarmee stond ik een keer op een expositie. Ik vroeg me af hoe ik dat op een mooie manier kon presenteren. Dus heb ik samen met mijn vader een oud plaatje hout omgetoverd tot de eerste Hold It. Dat zag er al heel strak uit, omdat we ‘m op de kopse kant zagen, dus je de patronen in het hout mooi ziet. Op die expositie was de Hold It net zo populair als mijn tekeningen. De hele dag kreeg ik de vraag of ze de houder erbij konden kopen. Dat vond ik zo opvallend, dat ik er op verder ben gaan borduren. Uiteindelijk is nu mijn volledige focus op de Hold It. De eerste bestellingen heeft mijn vader nog met de hand gemaakt, maar die zei op een gegeven moment ook: Roos, dit is geen hobby meer.”
En het is voor alles inzetbaar!
“Ja! Ik vind het zo gaaf om te zien hoe iedereen zijn of haar eigen plekje maakt met de Hold Its. Of het nou voor de geboorte, of verlies van iemand is. Een foto of een kunstwerk. Ik had laatst nog een bestelling van een groothandel in planten, die het als relatiegeschenk meegeeft. Mensen worden er echt ontzettend creatief van!”
Kun je wat meer vertellen over het duurzaamheidsaspect? 
“Ik probeer met alles wat ik doe lokale en Nederlandse samenwerkingen aan te gaan. En dus op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo is de verpakking van de kokers om de Hold It van gerecycled karton. Bij de productie wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede basismaterialen. En ik hergebruik bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen van mijn leveranciers voor het leveren naar winkels, zoals jullie. En al het hout is FSC gecertificeerd.”
Sinds kort heb je ook droogbloemen, hoe kwam je daarbij? 
“Als ik bij vrienden ga borrelen, dan vind ik het leuk om iets kleins mee te nemen. Maar alleen zo’n fles wijn vond ik stiekem een beetje saai worden. Dus ik wilde kijken naar iets wat je daar aan kan bevestigen, als extraatje. Al gauw kwam ik uit bij droogbloemen. En die staan ook heel leuk in de Hold Its!”
Tot slot: wat staat er jou Hold It te pronken?
Een kaartje van een ontwerper waarmee ik misschien wil samenwerken, een kaart van een vriendin, een gedicht, de bloemen en mijn geurkaars!”
Klik hier om naar de Hold It, of droogbloemen van Roosmarijn te gaan!
Maar. Wat doe je dan in die holder? Hier een aantal lokale kunstenaars uit de shop! Zo maken we het wel heel makkelijk voor je.
Eline maakt hoogstpersoonlijke illustraties. Inclusief knipoog. Papieren knuffels. Om iemand een hart onder de riem te steken. Met, of zonder confetti.
Jana en Caitlin spelen altijd open kaart. Unlimited ideas, limited editions. Is ook wel hun slogan. Illustreren iets om op de kaart te zetten. Hun eigen werk bijvoorbeeld. Met een opdruk waar je altijd vrolijk van wordt.
Jantien is Gek op textiel, en illustraties daarop. Dus maakte ze die zwartwit. Zes tekeningen uit het schetsboek van Floris Schrama. Een meerkoetje, een leguaan, een stekelvis, een giraffe en een eendje, een vogel met schubben en een vogelkoevis.
Met bloemenzaad uit de tuin van bijenhouder Eveline van Haagse Honing. Haar tuin staat vol planten. En is dan ook een eindeloze snoepwinkel voor bijen. En die bloemen? Die laten hun zaden wel eens vallen. Het overschot zamelt Eveline bij elkaar en bevestigd ze aan de kaart. Die ze zelf heeft ontworpen!
Tromgeroffel. We introduceren een nieuwe maker. Thomas Brouwer. Maar waarschijnlijk ken je ‘m als Trobbies. De tattoo-artist op de Boekhorststraat vereeuwigt zijn kunst niet alleen op lichamen, maar ook op platen. Riso Prints op A2 formaat bijvoorbeeld. Welkom.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag