Bekijk profielpagina

Weekfolder #17: Hoogstpersoonlijke poëzie & duurzame prints

Revue
 
 
15 mei · Editie #17 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Tussen Kunst & Cultuur. Een stadsdichter die hoogstpersoonlijke poëzie maakt op straat tot een textielkunstenaars die laat zien dat je met ingrediënten uit je keukenkast prima duurzame prints kunt maken. Door de kleurstoffen voor het inkt te gebruiken. Rijmt nog niet helemaal met elkaar? We praten je bij!

Sjaak Kroes is Haagse (straatdichter). Op zijn bureaufiets rijdt hij kriskras door de stad om gepersonaliseerde poëzie voor voorbijgangers te maken. Zijn eigen gedichten, die hij over grote of juist kleine thema’s maakt, heeft hij gebundeld in zijn boeken. Liefjes Van Een Straatdichter en het nieuwe boek: Onder Een Boom Dronken We Fristi. 
Foto: Robin Cox
Foto: Robin Cox
“Met directe rijm valt een gedicht te veel in elkaar, en voel je al aankomen wat er gaat gebeuren. Daarom rijm ik vrij. Dat kletst ook lekkerder weg, als ik aan het voordragen ben op straat.” Het beeld en gevoel van een verhaal staan bij Sjaak dus voorop. “Als ik over Tropicana vertel, neem ik mensen mee de glijbaan in. Door mijn spraak te versnellen, versnelt ook het water. Dan voelen ze dat ze in een zwembad zijn, en dat is wat je wil.”
Direct bestellen? De dichtbundels van Sjaak Kroes zijn nu te koop in de (web)winkel van The Hague’s Finest!
Het Analog Festival Eco is van start. Door heel Den Haag exposeren textielkunstenaars hun werk rond het thema duurzaamheid in relatie met fashion. textieldesign en grafische technieken op pop-up locaties. En, (tromgeroffel!) wij zijn een van die locaties. Het werk van Christa van der Meer hangt daarom nu in de etalage. Een collectie, gemaakt van etenswaren.
In haar collectie van werken, onder de naam Oh Henry! staat Christa stil bij het idee dat mensen vaak wel bewust een keuze maken over ecologisch eten, maar niet snel stil lijken te staan bij de productie van de spullen en de kunst om hen heen. Ze ging het experiment aan en gebruikte etenswaren als inkt. Bosbessenjam, cacoa, kurkuma en zelfs mint tandpasta zijn de ingrediënten voor haar unieke werken. Elk stuk is in kleine oplage met de hand gezeefdrukt. Daarom kunnen prints iets van elkaar verschillen. Een uniek exemplaar garantie zit er dus gratis bij!
De expositie loopt tot en met 28 mei. Het werk van Christa is te koop voor 49 euro per stuk. Let wel op: Omdat ze heeft gewerkt met etenswaren als inkt kan het zich anders gedragen dan gewone inkt. Het kan bijvoorbeeld plakkerig aanvoelen of van kleur veranderen na verloop van tijd. Dit laatste zal het minst zijn als het niet in de directe zon wordt geplaatst
Neem een duik in de collectie van The Hague’s Finest, en er valt een ding op. Veel zijn buren. En zitten gevestigd op de Televisiestraat. En (jawel!) ze zijn allemaal bezig met een eigen product die de wereld, en het Haagse, vooruit helpt. The New Farm is een bedrijfsverzamelpand, dat op het eerste oog lijkt als zo velen. Maar, hier wordt gewerkt aan een collectief hoger doel. Duurzaamheid, innovatie en stadslandbouw. De broedplek voor Haagse makers, met slimme oplossingen. Maak kennis!
Vond je deze editie leuk?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag