Bekijk profielpagina

Weekfolder #18: Social return op lokaal niveau

Revue
 
 
22 mei · Editie #18 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Makers met sociale doelstellingen. We tellen er nogal wat. En daar zijn we best trots op. In deze weekfolder gaan we in gesprek met Henk van bierbrouwerij De Prael, vertellen we over de afgelopen doneeractie met de Vrijheidssoep. En duiken we de ondergrondse wereld in van het Centraal Station. Goedemorgen!

Een paar weekfolders terug vertelden we al over onze eigen pop-up etalage bij de ondergrondse fietsenstalling naast het Centraal Station. Een wisselende expositie, waar we makers als museumstukken uitlichten. Inmiddels hebben we de fluwelen handschoenen weer aangetrokken en geven we de beurt door aan drie personen die zelf ansichtkaarten hebben ontworpen. Grafisch ontwerpers Jana en Caitlin van Glitterstudio en imker Eveline van Haags Zaad. Kom je kijken?
Werken aan een product, dat net zo sociaal is als de onderneming zelf. Brouwerij en proeflokaal De Prael in het Energiekwartier, biedt mensen met een arbeidsbeperking de ruimte om te werken. Aan zichzelf, met elkaar en aan het eindresultaat. Bier.
“Bier is een stoer product. En onze werknemers zijn trots dat ze daar aan mee mogen werken. Of dat nou gedaan wordt door het helpen met schoonmaken, of het brouwen zelf.” vertelt Henk Velder. Oprichter van De Prael Den Haag. Het is werk om trots op te zijn. En dat zie je terug. “We hebben veel mensen die hiervoor een uitkering ontvingen, of bij de sociale werkplaats werkten. Ze wisten dan eigenlijk niet echt antwoord te geven op de vraag: wat voor werk doe je? Nu kunnen ze zeggen: ik werk bij De Prael. Dan worden ze bij wijze van spreken 10 centimeter groter, omdat ze glunderen. De Prael staat ergens voor. Het is bier, het is gekend, en het is serieus en zinvol werk.”
Om dit te vieren, verkopen we vanaf nu de gehele collectie van De Prael. Meer weten over het sociale aspect? Lees het hele verhaal op Den Haag To Go.
Goed nieuws! Rondom Bevrijdingsdag zijn er massaal soepen gedoneerd. De Vrijheidsmaaltijdsoep kon bij The Hague’s Finest cadeau gedaan worden aan iemand die het geld zelf niet kon missen. En dat hebben heel veel van jullie gedaan. Inmiddels zijn alle soepen op de dag zelf op de juiste plek terecht gekomen. En alles wat over is? Dat staat nu te pruttelen bij de Voedselbank Haaglanden. Ruim 1000 blikken. Dank voor jullie steun. 
Thuis de Vrijheidsmaaltijssoep namaken? Het recept van Yvette van Boven is te vinden op Den Haag To Go!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag