Bekijk profielpagina

Weekfolder #19: Nieuw chocolademerk & boekenweek leestips

Revue
 
 
29 mei · Editie #19 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Geen gesloten boeken in The Hague’s Finest. In deze weekfolder praten we bij met een letterlijke en figuurlijke transparante chocolademerk die we welkom mogen heten in de winkel. En, doen we een boekje open over onze leestips als startschot van de Boekenweek 2021. Vandaag nog in huis hebben? Kan!

Dubbel goed nieuws. Vanaf nu bieden we same day delivery. Iedereen die een bestelling plaatst op een adres in regio Haaglanden*, tussen maandag en zaterdag vóór 12:00 uur, krijgt het pakket diezelfde avond in huis. Om je direct een voorproefje te geven, hebben we de verzendkosten voor die adressen aangepast. Voor 4,95 euro kun je de bestelling al laten verzenden. Landelijk blijven de bezorgkosten 6,95 euro. Afhalen in winkel blijft gratis!
*Die postcodes zijn: 2240 tot 2245, 2260 tot 2268 (m.u.v. 2268 en 2266), 2270 tot 2275, 2280 tot- 2289, 2290 tot 2292, 2295, 2492, 2493 tot 2495, 2496 tot 2498, 2500 tot 2597, 2600 ot 2629, 2630 tot 2632 en 2635
Alle vinkjes op groen, dat is de doelstelling. Op de chocoladerepen van Dusk is letterlijk niets aan te merken. Want naast dat ze ontzettend goed smaken, bevatten ze alleen eerlijke ingrediënten. Zelfs de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar. We vroegen mede-eigenaar Mike wat deze chocola nou zo (h)eerlijk maakt.
Hé Mike. Wie zitten er eigenlijk achter Dusk?
“Dat zijn Evert en ik. We zijn al heel lang bevriend, en zijn ongeveer twee jaar geleden hiermee begonnen. Evert kom uit de horeca, als chef, en ik kom uit de e-commerce. We wilden allebei wat anders met ons leven, en kwamen er opeens achter dat we elkaar eigenlijk hartstikke goed konden aanvullen. Want Evert begon over chocola, dus ik begon over hoe hij dat het best kon gaan verkopen. Die combinatie werkt goed. Hij heeft zulke goede ideeën over smaak en het product, dat proef je echt terug.”
Want wat is het doel van de chocola?
“Dat het een eerlijk product is. We zorgen dat we precies weten waar onze bonen vandaan komen, en dat er eerlijke prijzen voor worden betaald. En we voegen geen rare dingen toe. Geen sojalecithine, geen palmolie. Het is eigenlijk een heel simpel product, van cacaobonen en suiker. Maar wat we doen, is de boon centraal stellen. Bij repen in de supermarkt worden de bonen op hele hoge temperatuur geroosterd, waardoor elke chocola hetzelfde smaakt. Dat is zonde. Wij zorgen dat we met een medium roast alle smaken uit de boon naar voren laten komen. De afkomst en het karakter van de boon bepalen zo hoe de chocola uiteindelijk smaakt!”
En hoe smaakt dat dan?
“Heel goed. We hebben single origin repen, repen met slechts 3 ingrediënten (cacaobonen, suiker, cacaoboter) en repen met een toevoeging. Bij jullie liggen vier van zes smaken: Coffee Caramel Sea Salt, Raspberry Heaven, No Sugar Mamma en Red Velvet
Dus je koopt nooit meer chocola uit de supermarkt?
“Nooit! Tenzij ik even moet kijken wat er nieuw is, en wat er mee gebeurd is. Maar dan eet ik twee stukjes, en geef ik het daarna weg. Al wil niemand het dan eigenlijk meer, want ze weten nu ook wat voor goede chocolade ze kunnen krijgen, haha.”
De Dusk repen zijn vanaf nu te vinden in de winkel. Voor wie wel benieuwd is naar chocola, waarvan de smaak bepaald is door de locatie en het klimaat van de cacaoplanten.
Vandaag start de Boekenweek 2021! En daarom vinden we een kleine reminder dat je bij ons boeken van Haagse makers kunt vinden, wel op zijn plek. Zo vind je een kookboek over de Nederlandse keuken, die je laat zien hoe je de ultieme (lees: next level!) prakschotel kan maken; reisgidsen over plekken hier-niet-zo-ver-vandaan; moestuingidsen voor beginner tot expert; nostalgische verhalen over Den Haag tot kinderboeken, die je onder andere leren hoe je een ‘doodgewone’ wandeling tot een avontuur kan maken. En dat is pas het begin!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag