Bekijk profielpagina

Weekfolder #21: neemt je ochtend in beslag

Revue
 
 
12 juni · Editie #21 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Goedemorgen! Deze weekfolder neemt je ochtend in beslag. Want Panash heeft twee nieuwe pannenkoek- en muffinmixen uitgebracht.  Daarnaast vertelt Jeroen van biermerk Kompaan of hij met compagnon Jasper de naam nog wel eer doet, óf dat ze toch meer collega’s zijn geworden. En, trapt Tess Merlot haar debuutalbum af in de Nieuwe Kerk.

Leuk nieuws. Makers Ashwien en Reena van Panash zijn met iets nieuws uitgekomen. Naast de pannenkoekmixen die variëren van de smaken naturel tot gember en citroengras, kan nu iedereen die glutenvrij wil of moet eten ook zijn hart ophalen. Waar in de reguliere mixen eenkoorntarwe wordt gebruikt als basis, vind je in deze glutenvrije mix havermeel. Afkomstig van Finland, waar het biologisch wordt geteeld. 
En, de collectie is ook aangevuld met een kant-en-klare cake en muffin mix. Een blik is genoeg voor 16 biologische muffins, en zijn zowel plantaardig of op de ouderwetse manier te bereiden. Ze komen in de smaken naturel en cacao. Plus een vrolijke bus. De nieuwe smaken zijn nu te vinden in de webshop.
In weekfolder #7 spraken we Ashwien over het ontstaan van Panash!
Er waren ooit twee vrienden. Ze wilden eens wat anders, en besloten bier te gaan brouwen. Toen werden ze de trots van Den Haag, en ze leefden nog lang en bourgondisch. Misschien heb je al eens over dit verhaal van de twee Kompanen gehoord. Het klinkt bijna als een sprookje, of minstens als de natte bierdroom van iedere dertiger die iets anders met zijn leven wil. Toch verschenen die bieren niet door kikkers te kussen. We vroegen Kompaan Jeroen hoe dan wel.
Hé Jeroen. Waarom eigenlijk bier?
“Jasper en ik hadden allebei een goede baan, maar wilden graag iets gaan ondernemen. We vroegen ons af wat nou echt onze vriendschap typeerde. Dat was het bourgondische leven. Daarmee kun je alle kanten op: een restaurant beginnen, wijn inkopen, een slijterij beginnen, noem maar op. Maar daarin misten we het stukje creativiteit van een maakproces. Tijdens een zomerse barbecue zeiden we toen opeens, waarom geen bier? Nu willen we in ons bier graag die bourgondische sfeer uitdragen: het draait om genieten, ontdekken, levenslust, verrijken, en vriendschap.”
Toch duurde het nog wel even voordat de Bondgenoot verscheen.
“We hadden geen idee hoe we bier moesten brouwen. We hebben in Google ingetikt ‘Hoe brouw je bier?’ en hebben toen wat potten en pannen op het gasfornuis gezet. We zijn op een ontdekkingsreis gegaan: hoe werkt bier eigenlijk? We hebben heel lang geëxperimenteerd om het proces en de grondstoffen eigen te maken. Toentertijd dronken we nog veel Belgisch speciaalbier, maar dat is vaak rond de zeven, acht procent. Wij wilden dezelfde smaaksensatie, maar dan met een lager alcoholpercentage. En uiteindelijk kwam daar de Bondgenoot uit.”
Zijn jullie nu nog betere vrienden, of meer collega’s?
“Allebei. Je wordt een nog betere collega, omdat je elkaar door en door kent. Maar we kunnen ook goed schakelen. We hebben vanaf dag één een duidelijke scheiding gemaakt: soms zijn we serieus, en zijn we zaken aan het doen, en soms zijn we gewoon weer aan het genieten, als vrienden, en met vrienden.”
En wat bestel je zelf het liefst op het terras?
“Dat ligt aan het terras, en aan de dag. Ik zit bijvoorbeeld graag bij Zuid, met een Juicy Joker in m’n hand. De Levensgenieter is ook altijd goed op het terras. Maar ik vind het ook leuk om te experimenteren met andere bieren hoor, ik wil alles proberen wat ik nog niet geproefd heb. En soms verkopen ze ergens ook geen Kompaan, dan moet ik wel wat anders bestellen…”
Dorst gekregen? We verkopen een heleboel Kompaan-variaties in onze (web)shop, waaronder vijf van de tien Secret Handshakes, speciaal geproduceerd voor een nieuwe bierbeleving voor de thuisdrinker!
De charme van de chanson, met een beetje extra joie de vivre. Veel warmer, Franser en romantischer krijg je het niet! Op zondag 25 juli presenteert de Haagse zangeres Tess Merlot haar debuutalbum Laissez-moi, in de Nieuwe Kerk. Een beetje Parijs dus, maar dan in Den Haag. De muziek van Tess blaast nieuw leven in de Franstalige muziek. Ingetogen en romantisch, maar met een prettig randje van vreemd en ruw. Ook als je Frans na de middelbare school hebt gelaten voor wat het is, begrijp je waar de chansons om draaien.
Tess speelt twee keer, ‘s middags om 15:30 en ‘s avonds om 20:00. Kijk hier voor meer informatie en voor tickets. Alvast in de stemming komen? Met haar Merlot en eerdere plaatjes moet dat geen probleem zijn!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag