The Hague's Finest Weekfolder

Door Lex van The Hague's Finest

Weekfolder #25: Vrolijke kunst, met vrolijke kleuren

#25・
240

abonnees

43

edities

Revue
 
 
10 juli · Editie #25 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Vrolijke kunst, met vrolijke kleuren. Alles om de afgelopen grijze week een beetje op te fleuren. Ansichtkaarten, posters en jouw eigen kapotte spijkerbroek. Want ook die is Rijksmuseumwaardig, nadat je ‘m met naald en draad hebt aangepakt. Echt waar!

Wel eens in een museum gelopen en gedacht, dat werk zou ik wel mee naar huis willen nemen? Oké, museum is in dit geval misschien een groot woord. Maar uit onze mini-tentoonstelling slash pop-up etalage zijn nu zomaar spullen mee te nemen. Gratis ja, én voor niets. Zonder dat je de politie achter je aan krijgt. In de nieuwe fietsenstalling onder Den Haag Centraal exposeren we Call for Graduates, waarvan je posters van afgestudeerde jonge artiesten kan meenemen. En The Hague Street Art, die voor jou een magazine met vette werken hebben gemaakt. Een bezoekje is het dus meer dan waard, of je nu daadwerkelijk je fiets moet stallen of niet.
Ze haalt haar inspiratie uit Azië, maar ook uit frieten, taarten en tompoezen. Bij illustrator Marloes Kroeze draait het gewoon om leuke dingen. Zoals reizen, en eten. Op al haar werk is het lachende gezicht terug te vinden, zodat die ook bij jou terug te vinden is. We vroegen haar waar deze tekenstijl vandaan komt.
Hé Marloes! Hoe ben je begonnen met dit werk?
“Ik heb Mode en Textiel gestudeerd aan de KABK, waarbij ik heb leren zeefdrukken. Ik drukte toen nog voornamelijk op textiel, en was er elke avond tot laat te vinden… Een paar jaar na mijn afstuderen ging ik voor tien maanden op reis, naar Australië en Japan. Tijdens deze reis begon ik met het maken van illustraties. Terug in Nederland ben ik op papier gaan zeefdrukken, en zijn mijn collecties met kaarten ontstaan!”
Met wat voor materialen doe je dat dan?
“Ik zeefdruk voornamelijk op papier, en dan het liefst op Fuego, dat is een speciale papiersoort. Maar ook gebruik ik flock. Dat is een materiaal dat een beetje op suède lijkt, en uit heel veel kleine vezels bestaat. Met een transferpers druk ik dat materiaal dan op textiel.”
Wat wil je overbrengen met je werk?
“Ik maak vrolijke illustraties, omdat ik graag een lach wil veroorzaken bij de mensen die ze zien. En zelf houd ik van Azië, en houd ik van eten. Dat gebruik ik dan gewoon als beeld. Uiteindelijk vind ik alles leuk om te maken, zolang er maar een paar ogen en een lachend mondje op kan.”
Enne, hoe eet jij nu zelf een tompoes?
“Hoe ik mijn tompoes eet? Haha. Ik hoor wel eens dat sommige de rose laag voor laatst bewaren, maar ik eet het liefst alle drie de lagen tegelijk!”
Vrolijk van geworden? De poster en ansichtkaarten van Marloes zijn nu te vinden in de webshop. Om zelf aan de muur te hangen, of iemand anders vrolijk mee te maken!
Naaierij - Flower Power Repair Kit
Trobbies - Reversed Medusa Riso Print
Naif - Shower Power Set
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag