Bekijk profielpagina

Weekfolder #26: Naaien, kleuren, schrijven. Het is vakantie!

Revue
 
 
17 juli · Editie #26 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
We gooien het deze week even over de creatieve boeg. Fix het gaatje in je shirt voordat je ‘m inpakt, vergeet je kleurboek niet voor op de camping en stuur een kaartje naar het thuisfront. Of je daarvoor per se op vakantie moet? Nee hoor. We hebben alles hier voor je.

Voor wie al vaker verlangend naar de Frozen kleurplaat van hun dochter heeft gekeken. En voor wie dat sudokuboekje nu wel uitgespeeld heeft. Kleurboeken voor volwassenen. Om ook een keer binnen de lijntjes goed tot rust te komen. Twee ontspanningsopties:
Glitterstudio - Je Bent Zelf Een Kleurboek
Rosey Jones - Kleurboek | The Hague's Finest - de winkel met Haagse producten
Wie zei dat achter de naaimachine zitten een stoffige bezigheid is, heeft het mis. De Naaierij laat je zien hoe je de kledingketens niet meer nodig hebt om een garderobe met altijd-goed-opties te hebben. Want, er is toch al genoeg kleding op deze wereld? Dat ene gaatje in je shirt, valt makkelijk te repareren. Isabel en Roosmarijn laten je in hun reparatiecafé zien hoe je dat kunt doen.
Hé Isabel. Hoe kwamen jullie op het idee van de Naaierij?
“Lang verhaal kort: ik wilde iets doen met naaien, en zo heb ik een tijd workshops bij Confetti in de Prinsenstraat gegeven. Ik liep toen de hele tijd te zeulen met al die naaimachines, en wilde er graag een vaste plek voor. Uiteindelijk heb ik Roos ontmoet, zij was ook op zoek naar een atelierruimte. Toen ze me vertelde dat er wel plek moest zijn voor haar naaimachine, en toen we dezelfde gedachtes over de mode-industrie bleken te hebben, wist ik dat het meant to be was. Samen hebben we het reparatiecafé opgericht, en zo zijn we ooit ‘gewoon’ maar begonnen, zonder bedrijfsplan of iets.”
Wat hopen jullie mensen te leren, los van het naaien zelf?
“We hopen mensen op een andere manier naar hun kleding te laten kijken, en dat het best makkelijk kan zijn om daar duurzaam mee om te gaan. Wij weten hoeveel tijd het kost om iets te maken. Dus voor al die lage prijzen en uitverkoopacties in de stad betaalt iemand de prijs, maar niet de klant. Het lijkt soms alsof er kleding gekocht wordt om een geluksmoment te krijgen. Het gaat er niet meer om waar je kleding vandaan komt, maar om het hebben. We willen mensen laten zien dat je door bijvoorbeeld net iets langer na te denken over je aankoop of door iets zelf te maken, je op de lange termijn blijer bent met het item. En je er vaak langer mee kunt doen.”
En geven jullie dat mee?
“We hebben onze eigen kledingcollectie, die we maken van gerecyclede stoffen en vintage kleding. Dus mensen kunnen in de winkel kleding kopen, maar kunnen bij het swaprek ook kleding ruilen. Verder zijn we natuurlijk geopend als repaircafe, waar iedereen welkom is om - al dan niet onder begeleiding - kleding te maken of repareren. We hebben ook repairkits samengesteld zodat je thuis kleding kunt repareren. Eentje is een borduurset, en de anders is geïnspireerd door de Kintsugi techniek, waarmee je een gat repareert met goud draad. Daarmee krijg je een marmer-achtig effect. Je zult zien, kleding repareren is helemaal niet moeilijk, en het kan je kleding juist nog veel specialer maken!”
Thuis repareren? Dat kan ook! Met de twee verschillende repairkits van de Naaierij fix je zo die vlek op je lievelingsbroek. Gaat ‘ie daarna nog langer mee!
Ze haalt haar inspiratie uit Azië, maar ook uit frieten, taarten en tompoezen. Bij illustrator Marloes Kroeze draait het gewoon om leuke dingen. Zoals eten, en reizen. En vrolijke illustraties maken, die een lach veroorzaken bij de mensen die ze zien. Het kan van alles zijn. Een tompoes, een paprika, een sok of een aardappel. Het lachende gezicht blijft herkenbaar. Net als die lach op jouw gezicht. Of van degene naar wie je een lief kaartje stuurt. Marloes’ ansichtkaarten zijn nu per stuk verkrijgbaar in onze webshop.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag