Bekijk profielpagina

Weekfolder #28: Vertrouwde geuren uit de stad!

Revue
 
 
31 juli · Editie #28 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Wist je dat Single Estate koffie meer eerlijke aroma’s bevat? Nu wel. En het centrum van Den Haag zich vult met de uit-duizenden-te-herkennen aroma’s van Van Schaik. Nu wel. En deze een ultiem duo zijn? Lijkt mij wel. In deze weekfolder lichten we klassiekers uit, die met de tijd mee gaan. En waarom.

Wie kent ze niet? De welbekende geur op straat. Echte stroopwafels, waar geen supermarkt tegenop kan botsen. En tevens de buren van The Hague’s Finest. Zo halen we wekelijks verse stroopwafels bij ze op. En kun je ze in verpakking van twee scoren!
De maker: Michel. En zijn vader Herman van Schaik. Die in 1960 een stroopwafelbakkerij in het Haagse bracht. Zijn eigen receptuur ging het land door. En was dan ook op menig markt te vinden. Sinds 2000 nam Michel het stokje over. En bouwde het uit tot een modern bedrijf. Waar ze nu zelfs een pand op de Venestraat voor terug hebben gekregen.
Jonathan en Bas van Single Estate
Jonathan en Bas van Single Estate
Koffiebonen die eerlijk behandeld worden. En die zich het best laten omschrijven als vol, fairtrade en met een eigen karakter. Uit de modernste specialty koffiezaak van de stad. Waar ze als koningen worden behandeld door maker Bas. De barista speelt net zo’n grote rol als de koffieboer en de koffiebrander. Daarom houdt hij met iedereen rechtstreeks contact, en krijgt iedereen een eerlijke prijs. En jij lekkere koffie.
Hé Bas, waarom Single Estate?
“Waarom Single Estate? Hmm. Ik denk Single Estate omdat kwaliteit echt een keuze is. Wij zitten heel erg op het product, dus we proberen keuzes te maken in het proces waar het product het beste van wordt. Met koffie wordt het product eigenlijk altijd slechter, omdat je het vrij makkelijk niet goed kan doen. Je brandt het bijvoorbeeld niet goed, of je plukt het niet goed, of je laat het te lang in een zeecontainer zitten. Wij proberen zo weinig mogelijk dingen fout te doen, en dus keuzes te maken in het proces waardoor de koffie heel goed wordt. Dat je echt iets in handen hebt waarvan je denkt: ‘Fuck, dit is lekker.’ En het is beter dan dat ik eerder in mijn handen had.”
Betekent dit dan ook dat je op andere plekken hebt gezien dat er niet voor kwaliteit is gekozen?
“Nou, onze oorsprong ligt in Brazilië, op een plantage. Daar zag ik eigenlijk voor het eerst hoe ingewikkeld koffie was. Dus hoeveel variabelen er zijn die maken dat koffie goed of slecht is. Of, laat ik het zo zeggen, die van invloed zijn op de kwaliteit. Het zijn de honderdduizend dingen die al op een plantage van invloed zijn, en dan nog in het proces van transport, en dan nog in die branderij, en dan nog achter die bar, dat je echt denkt: jemig, dit kan eigenlijk alleen maar fout gaan. Dat zo'n drankje dit allemaal nodig heeft om goed van smaak te zijn.“
En hoe drink je zelf je koffie dan het liefst?
“Filterkoffie! Als mensen dat thuis willen doen, dan is mijn tip: veel proeven. Maar het is echt heel makkelijk om onder de knie te krijgen. En vooral in deze vakantieperiode is het ideaal. Kan gewoon mee naar de camping, en het is gemakkelijk te zetten in je tentje. Komt helemaal goed!”
Proberen? Je vindt de koffiebonen in onze webshop! En voor wie toch iets eenvoudiger koffie wil zetten, zijn er nu ook koffiecups. Nespresso, what else? Nou, Single Estate dus!
Kèk nâh. In de aanbieding. Haags Bakkie. The Original. Het omhulsel voor het zwarte goud. Maar verwacht in Den Haag geen volle kop. Je krijgt maar een halve zodat je snel op pleurt. Een bakkie pleur. Een goede graadmeter om te zien of iemand je mag. Of is het stiekem toch die Haagse zuinigheid? Vanaf nu kun je er één - ironisch- voor de helft van de prijs (€6,25) in huis halen!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag