Bekijk profielpagina

Weekfolder #30: Haagse grenzen opzoeken

Revue
 
 
14 augustus · Editie #30 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Dat we alleen producten van Haagse makers verkopen, moge nu wel duidelijk zijn. Maar of er verder grenzen aan onze producten zitten? Dat is een andere vraag. Van boeken tot hamamdoeken, en van kunst tot likeuren. We hebben het allemaal. En we breiden alleen nog maar uit. Dus grenzen? Die zijn we eigenlijk nog niet tegenkomen. Moet je nagaan, hoeveel Haagse makers er zijn. Trots!

5x de leukste winkels in Den Haag - NS Favourites
5x de leukste winkels in Den Haag - NS Favourites
Nummer 1. Je zegt het niet snel over jezelf, maar als de NS het doet… Dan accepteren we dat natuurlijk graag! NS Favourites maakte een lijst met de vijf leukste winkels in Den Haag. En, jawel, daar zijn wij er één van. 
We quoten: “Van het kookboek Noordzeevis uit Scheveningen tot een ‘Vamos a la Haya’ strandlaken, bij The Hague’s Finest vind je het leukste én lekkerste lokale goed. Zo veel mogelijk gemaakt van duurzame materialen en vaak met een fikse funfactor. Ambachtelijk, creatief en 100% van Haagse makelij.”
En zo is dat. Bekijk hier het hele artikel, of breng ons een bezoekje op thehaguesfinest.com!
Grafisch ontwerper en illustrator Erik Muusse
Grafisch ontwerper en illustrator Erik Muusse
Fantasiewerelden, oude kunst en intrigerende verhalen. Daarmee gaat grafisch ontwerper en illustrator Erik Muusse het liefst aan de haal. Via schets, computer en diverse druktechnieken zet hij ze om tot beeld, om ze visueel aan de kijker te vertellen. We spraken hem over zijn inspiratie.
Hé Erik! Was je altijd al aan het tekenen?
“Ja, als kind was ik er ook al veel mee bezig. Obsessief, bijna. Op mijn rapporten kreeg ik altijd te horen dat ik veel aan het dromen was. Maar uit die droomwereld haalde ik juist inspiratie, en daar maakte ik dan tekeningen mee. Ook las ik veel stripboeken, dat heeft ook invloed op mijn tekenstijl gehad. Nu haal ik mijn inspiratie uit de Griekse mythologie en Japanse folklore. Oude verhalen, die meteen allemaal beelden oproepen. Ik heb geen idee hoe ik daarbij gekomen ben, maar ze raken me gewoon.”
En hoe ga je dan te werk?
“Als ik iets zie of hoor, vorm ik daar vaak gelijk een beeld bij. Daar maak ik dan een opzet van in m’n schetsboek, waar ik iedere dag wel in teken. Ik werk lang niet elk idee uit, maar soms blader ik erin, en dan ga ik met een bepaalde schets verder. Als ik die beter heb uitgetekend, werk ik ‘m uit op de computer. Daarop heb ik alle middelen en alle kleuren. Al kom ik eigenlijk toch vaak uit bij hetzelfde kleurenpallet. Als ik helemaal tevreden ben, maak ik er een riso print van. Dan worden er verschillende lagen over elkaar gedrukt, waardoor sommige kleuren veranderen, en er soms witte lijnen blijven staan. Dat vind ik juist een leuke verrassing, en dat maakt de prints authentiek.”
De legende van Oniwaka, door Erik
De legende van Oniwaka, door Erik
Wil je iets overbrengen met je werk?
“Ik wil verhalen vertellen. Dat vind ik leuk. Bijvoorbeeld bij de print die jullie verkopen, dan vragen mensen: ‘Wat is dat voor vis?’ Dan vertel ik het verhaal van Oniwaka, die de vis aanviel die zijn moeder had opgegeten. Het is niet dat er achter elke print een diepe boodschap zit, dat valt wel mee. Ik wil vooral het verhaal visueel maken, en een mooi plaatje creëren.”
En goed nieuws. Wij mogen Eriks laatste vijftien Oniwaka prints verkopen. Surf snel naar de webshop!
Caipi Ginger Liqueur smaakt het (aller)lekkerst op het strand!
Caipi Ginger Liqueur smaakt het (aller)lekkerst op het strand!
Strand, muziek, vrienden en cocktails. De basis voor de Caipi Boys. Want hoe kun je feesten en werken combineren? Door voor jezelf te beginnen. Jan-Willem en Tim stopten hun favoriete elementen van het strand in een fles. En maakten daar een gemberlikeur van. De Caipi Ginger Liqueur. Bereid met verse gember, citroen en een vleugje chili. Geïnspireerd door de Braziliaanse Caipirinha, maar dan gewoon hier. In Scheveningen. In Kijkduin. Of waar jij maar wil!
Drink ‘m puur, of in een mix. Wil je ’m liever al gemixt hebben? Dan is de Caipi Ginger Soda ook zeker een aanrader. En dat zeggen we niet omdat het ons is opgedragen. Dat weten we uit ervaring.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag