Bekijk profielpagina

Weekfolder #31: De chronologische vakantievolgorde

Revue
 
 
21 augustus · Editie #31 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Van het hotel, naar de bar, naar het strand, en de groeten aan thuis. Deze weekfolder is geschreven in de chronologische vakantievolgorde. Zodat je zelfs daar niet meer over na hoeft te denken. Proost, en Vamos A La Haya. Want uiteindelijk blijft onze eigen stad de mooiste plek om thuis te komen.

The Hague's Finest Minishop in het Marriott Hotel
The Hague's Finest Minishop in het Marriott Hotel
Tromgeroffel, toeters, bellen, en nog wat van die herrie-makende dingen. Met trots presenteren wij u namelijk: onze eerste Minishop! In het grootste hotel van Den Haag is sinds vorige week een greep uit ons Haagse assortiment te vinden. Zijn dat dan alleen maar mini-producten? Nee hoor. Maar wel producten die bij een verblijf in het Marriott Hotel altijd van pas kunnen komen. En dan ook nog van lokale afkomst.
Niet levend verbranden op het strand? Neem dan vooral wat Naïf Zonnebrand mee. Na het eten nog zin in iets zoets? De Van Schaik stroopwafels of Dusk chocolade liggen voor je klaar. Iets laten weten aan het thuisfront? Keuze in wenskaarten genoeg. Niets bij je om deze spullen in te vervoeren? Dan neem je toch een tasje mee! Wel zo praktisch. Ontbreekt er nog iets essentieels? Laat het ons dan vooral weten!
Paul de Goede, de bedenker van Goodmans Gin
Paul de Goede, de bedenker van Goodmans Gin
17:00. De mobiele bar komt het terras bij het zwembad op rollen. Alle hotelgangers komen samen om te genieten van de gin tonics, en van de gesprekken met elkaar. Sommige zijn nieuw, andere kennen elkaar al van eerdere jaren hier in Key West, het zuidelijkste punt van Florida. Zo ook Paul en Gerda. Die in Nederland hun eigen gin ontwikkelden, geïnspireerd door deze beleving. We spreken Jos, die hun Goodmans Gin nu heeft overgenomen.
Hé Jos. Wat een verhaal. Hoe kwam Goodmans Gin nu precies tot stand, en hoe is het bij jou terecht gekomen?
“Paul en Gerda wonen in Den Haag, maar gingen elk jaar op vakantie naar Key West. Geïnspireerd door de sfeer van vrijheid en creativiteit die daar hing, en de gin tonics die ze er dronken, wilde Paul in Nederland zijn eigen gin ontwikkelen. Haagse distilleerderij Van Kleef hielp hem een recept te maken. Omdat hij ook nog een fulltime baan had, lukte het Paul op een gegeven moment niet meer de gin te managen. Via een Nederlandse importeur in Italië, die wij toevallig allebei kenden, zijn wij met elkaar in contact gekomen. De smaak van de gin sprak me meteen aan, en toen heb ik het merk overgenomen.”
Want hoe smaakt die vrijheid en creativiteit dan?
“Heel goed. Paul zocht naar een speciale toon, warmte en kruidigheid in de receptuur om die waarden uit te dragen. De angelica en de iriswortel die erin zitten, brengen dat bijvoorbeeld naar boven. Maar ook andere specerijen, in combinatie met een beetje bittere citrustonen die gebruikelijk zijn in Key West, geven een idee van die sfeer.”
Goodmans wordt geproduceerd in batches van slechts 600 liter
Goodmans wordt geproduceerd in batches van slechts 600 liter
En hoe drink je dat dan het beste?
“Eigenlijk simpel. Met een Mediterranean Tonic, een schijfje limoen en een sneetje gember. Dat mensen ‘m puur drinken, is meer uitzondering dan regel. Zelf doet Paul dat wel graag, dus de gin is er wel voor ontworpen. Zelf uitproberen dus, wat je het lekkerst vindt!”
Zit er al een vijf in de klok? Je kunt de gin bestellen in onze webshop! Compleet met bar, zwembad, en tropische omgeving. Op je smaakpapillen dan.
Zsilt - (Zand)speelgoed van gerecycled plastic
VeggiHap - Groentepasta's
Vamos a La Haya - Ansichtkaarten
Van Schaik - Popcorn
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag