Bekijk profielpagina

Weekfolder #32: We hangen de vlag(gen) uit!

Revue
 
 
28 augustus · Editie #32 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
De vlag hangt uit! Midden in het centrum, en op Scheveningen. Want onze minishop in het Marriott Hotel krijgt er binnenkort een familielid bij. Over een paar weken openen we namelijk de deuren van onze gloednieuwe pop-up shop, midden in de Venestraat! En die wordt niet mini, maar juist extra maxi. Waar ook de producten te vinden zijn van de nieuwe maker, die we deze week spreken.

Collega Lune bij de nieuwe winkel!
Collega Lune bij de nieuwe winkel!
Yes, je ziet het goed. In de Venestraat, hartje centrum, gaan we opnieuw een stuk Den Haag terugstoppen in de binnenstad. The Hague’s Finest pop-up shop 2.0. En niet zomaar een tweede versie. Vanaf september verwelkomen we jullie in een winkel met meerdere etalages en tientallen nieuwe makers aan onze zijde. Zsilt, VeggieHap, Goodmans Gin, Erik Muusse. We kunnen nog wel even doorgaan. Perfecte timing voor de feestdagen. Hoe, wat, waar en wanneer komen we snel op terug. Er staat namelijk eerst een kleine verbouwing op de planning!
Walter en Pieter, de mannen achter VeggiHap
Walter en Pieter, de mannen achter VeggiHap
Pasta. Italiaans voor ‘deeg’. En bekend als etenswaar dat weinig mensen niét lekker vinden. Maar, wat nou als je de ingrediënten van dat deeg een beetje verandert? Bijvoorbeeld met extra eiwit, vezels en vitaminen. Bij VeggiHap leek dat hen geen slecht idee. En niet een klein beetje extra vitaminen. Pasta, die voor vijftig procent uit groente bestaat, maar nog net zo smaakvol is. We vroegen Pieter hoe ze dat voor elkaar kregen, en waarom precies.
Hé Pieter. Hoe kwamen jullie op het idee van de VeggiPasta?
“Mijn compagnon Walter en ik vonden dat er drie problemen waren. Er wordt te veel eten weggegooid, er wordt niet gezond genoeg gegeten, en de biodiversiteit staat onder druk. We dachten, als wij een product ontwikkelen dat veel wordt gegeten, dat veel groente bevat en dat een positieve impact heeft op de biodiversiteit, dan kunnen we die problemen tegengaan. En zo kwamen we op pasta gemaakt van groente. Dat is én lekker, én gezond, en je kan gebruik maken van alle groente die niet ‘mooi’ genoeg is om ergens anders verkocht te worden.”
Maar hoe maak je dat dan?
“Van de groente maak je een puree, op zo’n manier dat de vitaminen behouden blijven. Verder zit er een hoog aantal vezels in de pasta, en wordt ‘ie koud geperst en geproduceerd. Dat zorgt ervoor dat de groente vastgehouden wordt in de pasta. Het is wel belangrijk dat je ‘m niet te lang kookt. Net als met normale groente, moet je het niet een halfuur op het vuur zetten, want dan verdwijnen alle vitaminen weer. Gewoon na vier minuten afgieten dus!”
Jullie hebben vier soorten. Welke vind je zelf het lekkerst?
“De spinazie-variant. Maar dat heeft meer met de vorm te maken, dat is een soort trompet waar de saus goed in blijft zitten. Bij de pompoensoort is dat ook handig trouwens, dat zijn een soort schelpjes die de saus goed opscheppen. De groentesmaak van de pasta zelf is niet heel overheersend, de pasta is echt bedoeld als gezondere variant. Met extra groente, zonder dat je het doorhebt.”
Ook een keer proberen? De VeggiPasta is er in de varianten Spinazie Campanelle, Pompoen Zucca, Wortel Radiatori en Bieten Fusili. Ook lekker voor pastasalades. Klik hier om ze te bestellen!
Onze eigen vlag wappert op de Johan de Wittlaan
Onze eigen vlag wappert op de Johan de Wittlaan
En nu die tweede vlag. In de vorige weekfolder vertelden we al over onze minishop bij het Marriott Hotel op Scheveningen. Sinds afgelopen dinsdag wappert er nu ook onze eigen gigantische vlag naast die van de Amerikanen en Europeanen. Tip: de minishop is voor iedereen te bezoeken, je hoeft dus geen gast van het hotel te zijn. Handig als je bijvoorbeeld onderweg naar het strand je zonnebrand bent vergeten. Komt dat zien!
Even een kleine reminder dat bestellingen boven de 25 euro gratis worden verzonden naar huis. Gratis ophalen bij ons op kantoor kan bij elk bedrag!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag