Bekijk profielpagina

Weekfolder #33: Graantje pikken van drie Daily producten

Revue
 
 
4 september · Editie #33 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Ruik je dat? De geur van zoete baksels. In de Venestraat bij van Schaik, en rondom The New Farm bij Panash. Deze weekfolder delen we een recept van die baksels, en gaan we in gesprek met de maker. Plus, een aankondiging voor iets niet-zo-zoets. Bier!

Een kleine greep uit de collectie
Een kleine greep uit de collectie
We introduceren een nieuw concept: bierpakketten. Voor wie zich een keer wil laten verrassen, of voor gemak wil gaan. Bij aankoop van een pakket kiezen wij verschillende bieren uit, in de gekozen stijl, en die gebrouwen zijn door Haagse brouwers. Welke bieren we precies voor je inpakken, ontdek je pas als het pakket op bestemming gearriveerd is. Eén garantie heb je al binnen: het proost-gehalte is ruim aanwezig!
Bierpakket Blond
Bierpakket IPA
Bierpakket Weizen | The Hague's Finest - de winkel met Haagse producten
Michel en team in de winkel in de Venestraat
Michel en team in de winkel in de Venestraat
Heb je ze nog nooit geproefd, dan heb je ze weleens van mijlenver geroken. De verse stroopwafelgeur van Van Schaik. Vanuit de welbekende kraam, maar sinds kort ook vanuit de nieuwe winkel in de Venestraat. Hoe groeide een stroopwafelkraampje uit tot een gevestigd merk op een gevestigde plek? We vroegen het maker Michel van Schaik zelf!
Hé Michel. Hoe is je bedrijf ontstaan?
“Eigenlijk door mijn vader. Zestig jaar geleden begon hij met het verkopen van stroopwafels, toen nog met een bakfiets. Dat ontwikkelde zich tot meerdere marktkramen, waarmee we nu nog steeds in meerdere plekken in Nederland te vinden zijn. Het werd mij nooit opgedragen het bedrijf over te gaan nemen, maar toen ik op mijn achttiende uit dienst kwam, ben ik eigenlijk meteen de stroopwafels in gegaan. De passie ervoor was er dus toch wel goed ingegoten. Toen mijn vader er op een gegeven moment mee stopte, heb ik het roer overgenomen.”
En nu een echte winkel?
“Ja, we moesten bijna wel. Bij een eerdere verhuizing kreeg ik een oven met zo veel capaciteit, dat ik ook veel meer moest gaan verkopen. Dat deden we op markten, maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet je hele winkel iedere dag meenemen, uitpakken en weer opruimen. En een marktbedrijf is marktgebonden: als je ergens op een markt staat, moet je daar zelf aanwezig zijn. En ik kan mezelf niet in meerdere stukken splitsen. In een winkel mag je gewoon ander personeel aan de slag laten gaan. Dat was dus de doorslag.”
Uit het archief van Michel
Uit het archief van Michel
Maar wat is dan je stroopwafelgeheim?
“Omdat we kleinschaliger zijn, hebben we meer tijd om aandacht aan onze wafel te besteden. Daardoor kunnen we ‘m net wat beter doorbakken, waardoor die in combinatie met onze originele stroop gewoon onweerstaanbaar wordt. En de geur is natuurlijk de andere verkooptruc. Als we stroopwafels bakken, dan ruikt het lekker. Dus als we aan het bakken zijn, dan zijn we aan het verkopen. En anders niet.”
Kan je je stroopwafels zelf nog zien?
“Ik eet er iedere dag een! Al die jaren lang. En daar ga ik vast nog wel even mee door.”
Kan je ze al bijna ruiken? De Van Schaik stroopwafels zijn in duo-verpakking verkrijgbaar in onze webshop. Maar, naast die klassieke wafels maakt Van Schaik nu ook popcorn. In de smaken Karamel, Zeezout of Karamel Zeezout, bereid met echte roomboter. Onmogelijk om van af te blijven, probeer zelf maar!
Een kind kan de was doen. En het bananenbrood naar recept van Panash maken. Met slechts de inhoud van de vrolijke bus, en twee ingrediënten die in elk keukenkast al klaarliggen. Even wachten, et voilà. Een gezonde(re) versie van de cake. De mix is namelijk op basis van tarwe, inclusief een snufje kaneel. Dit is hoe je ‘m maakt op de klassieke manier, of helemaal vegan.
Klassiek bananenbrood
Ingrediënten
  • 300 gram geprakte bananen
  • 100 ml olie
  • 4 eieren
  • 1 blik Panash Bananenbrood Mix kaneel of cacao
Bereidingswijze
Mix de eieren drie minuten op de hoogste stand. Voeg daarna de olie toe. Ga vervolgens nog twee minuten door met mixen. Voeg daarna de geprakte bananen toe, en meng tot een geheel. Voeg als laatste de Panash Bananenbrood Mix toe, en meng dit rustig tot het een glad beslag is geworden.
óf
Vegan bananenbrood
Ingrediënten
  • 400 gram geprakte bananen
  • 100 ml olie
  • 100 ml plantaardige melk
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 1 blik Panash Bananenbrood Mix kaneel
Bereidingswijze
Roer de plantaardige melk, olie en geprakte bananen in een grote kom. Meng de bakpoeder samen met de Panash Bananenbrood Mix Kaneel, voeg dit bij de natte ingrediënten en mix voorzichtig tot een glad beslag.
Afbakken
Schenk het beslag in een bakvorm die bekleed is met bakpapier, of is ingeboterd. Stop het bakblik vervolgens in een voorverwarmde oven van 170⁰C, voor een uur voor de klassieke variant, en 50 minuten voor de vegan bananenbrood. Prik na deze tijd een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er droog uit komt, is ‘ie klaar!
Tip: Voor een crunch kun je ook een handje walnoten of pecannoten toevoegen.
De Panash Bananenbrood Mix is online te verkrijgen in de smaak kaneel, en cacao, voor 4,99 euro per stuk. Eet smakelijk!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag