Bekijk profielpagina

Weekfolder #34: Het initiatief nemen voor groene alternatieven

Revue
 
 
11 september · Editie #34 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
We hebben een hoop bij te praten. Een nieuwe winkel in aantocht, kerstpakketten al in de aanslag, nieuwe honing op voorraad en een nieuw groen initiatief dat wordt omarmd. Warrig verhaal? Hieronder vind je meer verduidelijking.

Er wordt geklust, geverfd, geboord, geknutseld en gehamerd. Tussen het schrijven van deze weekfolder door, zijn we eigenhandig ons nieuwe pand aan de Venestraat een metamorfose aan het geven. Nog heel even, en dan hebben we ruim 300 vierkante meter omgetoverd tot een lokaal warenhuis. Met meer dan 400 producten, van ruim 80 Haagse makers. Laat je verbazen door wat de stad ons allemaal biedt. Binnenkort kan het allemaal. En wij kunnen niet wachten. We beloven, het wordt nog beter dan je denkt!
Dat we een voorliefde hebben voor groene initiatieven die de stad een stuk schoner maken, hebben we nooit onder stoelen en banken gestoken. Maar, wat doen we dan precies? Daar heeft onze collega Elena wel een antwoord op. Vandaar dat we deze keer met haar in gesprek gaan. Handig, dicht bij huis!
Hé El. Wat doen we eigenlijk met duurzaamheid binnen The Hague’s Finest?
“In ieder geval heel erg ons best! We zijn bijvoorbeeld aangesloten bij drie initiatieven. Zo werken we samen met bezorgdienst Hubbel, die op lokaal niveau uitstootvrij bestellingen door heel Den Haag brengt. En, producten die de houdbaarheidsdatum bijna overschrijden, krijgen een plek in onze Too Good To Go tas. Zo kan iemand anders in de app de verzameling van producten tegen een kleine prijs ophalen, om voedselverspilling tegen te gaan.”
En die derde?
“Dat is er eentje die we binnenkort gaan omarmen. De Grondstoffenfiets. Elke week haalt de organisatie plastic afval bij ons op, die zij hergebruiken op lokaal niveau. Zo voorkomen we dat een hoop plastic de verbrandingsoven in gaat. We kunnen dus met trots zeggen dat zelfs ons afval voor Haagse makers is!”
Want wat is duurzaamheid dan voor jou?
“De norm. Het is niet iets wat we ooit overwogen hebben. Het stond al vast voordat we met de winkel begonnen. Het concept van The Hague’s Finest is lokale makers en producten op een voetstuk zetten. Om te laten zien dat er veel meer lokaal geproduceerd en bedacht kan worden, dan dat je waarschijnlijk denkt. Onze makers zijn daar het levende voorbeeld van. Voordat we een product in onze collectie opnemen, kijken we dus niet alleen of het van een Haagse maker komt, maar ook of het van hoge kwaliteit is én of het duurzaam ontwikkeld en geproduceerd is. Want uiteindelijk gaan we ook een langdurig samenwerking met onze makers aan. Dat is dus duurzaamheid in de breedste zin van het woord.“
Iets met bijen, en er heel snel bij zijn. Imker Eveline heeft afgelopen week weer twintig potjes met Haagse honing bij ons langsgebracht. Pure bloemenhoning, uit haar eigen achtertuin. Omdat Eveline haar bijen als collega’s en niet als machines beschouwd, is de voorraad niet eindeloos. Er geldt dus op = op!
Haagse Honing Pure Honing
Haags Zaad Haagse Melange
Vanaf nu is het ook mogelijk om keuzepakketten bij ons samen te stellen. Een wat? Een op-maat-gemaakt pakket, waar je ontvangers écht blij mee zijn. Voor een specifiek persoon, een team of je hele bedrijf. Met kerst, voor een feest of als goodiebag. Geen inhoud waarvan de helft (stiekem) uiteindelijk in de prullenbak verdwijnt, maar spullen die bruikbaar, duurzaam én lokaal zijn.
Onze keuzenpakketten kan je helemaal naar eigen wens samenstellen. Bier, koffie, kunst, verzorging of boeken. Een combinatie ervan, een thema, of een specifiek product. Heb je nog geen voorkeur, en geef je het liever uit handen? Dan nemen wij die taak met liefde op ons, en maken wij er iets moois van.
Direct een aanvraag plaatsen, of een vraag stellen? We helpen je graag!
Het is de Verspillingsvrije Week. Zeven dagen lang word je uitgedaagd om zo min mogelijk eten te verspillen. Waar je kunt beginnen? No worries, in Den Haag tellen we genoeg makers die hun eigen steentje bijdragen. De producten die deze zij maken, zijn namelijk ontwikkeld met eten dat normaliter, onnodig, in de prullenbak verdwijnt. Door hen te supporten, draag je dus dubbel bij aan het tegengaan van voedselverspilling.
Weten welke makers voedselverspilling tegengaan? Klik hier om het volledige artikel te lezen!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag