Bekijk profielpagina

Weekfolder #37: Feestelijke opening zaterdag 23 oktober

Revue
 
 
17 oktober · Editie #37 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Voor de slootwaterdrinkers. Voor de tien-koppen-per-dag-drinkers. Voor de havercappu-drinkers. Voor de anders-word-ik-niet-wakker-drinkers. En voor de even-bijkletsen-drinkers. Koffie. Een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. En, van onze nieuwe winkel! Met een echte koffiebar en verschillende bonen van meerdere koffiebranderijen, ben je voor je bakkie bij ons aan het goede adres. Zaterdag 23 oktober bijvoorbeeld, tijdens onze feestelijk opening! Lees snel verder.

Het is zover! Begin van de maand openden we de deuren van ons nieuwe lokale warenhuis. Met bijna 400 producten van bijna 100 makers, stoppen we een stuk lokaal terug in de binnenstad. En hoewel veel bezoekers al even rondgesnuffeld hebben, willen we die opening nog feestelijker vieren. En wel zaterdag 23 oktober. Voor de Hagenees en de Hagenaar. Want voor wie aan kan tonen dat ‘ie inwoner van onze mooie stad is, staat een vers bakkie klaar. Met verschillende bonen van een van onze koffiebranderijen. Die je allemaal kan proeven. Of, een glaasje alcoholvrije bubbels van Vinada. Is maar net in wat voor stemming je bent. Als ‘ie maar feestelijk is. Tot zaterdag!
Alvast weten welke koffie je allemaal kan proeven? We hebben er genoeg. Die je overigens ook mee kan nemen voor thuis, en over welke we je graag advies geven. Twijfel je wat je lekker vindt, of welke goed bij je koffie-apparaat past? Kom langs, dan helpen we je bij je keuze! Onze koffie is altijd vers, en staat er nooit langer dan zes weken. En, zelf maken we onze bakkies op een heuse FB70 van LaMarzocco uit de Henk Langkemper collectie. Voor de kenners: niet slecht toch?
Een greep uit de collectie:
De nieuwe herfstblend van Koffiebranderij BOON. Slow roasting in kleine batches. Elke koffieboon wordt als koning of koningin behandeld. Zorg-op-maat. Zodat ‘ie het beste uit zichzelf kan halen. En de aroma’s vrijlaat waar jij ‘s ochtends je bed voor uitkomt. Romig en kruidig, zoals de geuren in het bos. Wanneer het groen verdwijnt, en rood, geel en bruin verschijnen. Met tonen van donkere chocolade en noten. Hartverwarmende herfstkoffie!
Kenya, Ngwrthe van Single Estate. De start van elke ochtend. Het middel van een goed gesprek. Ontelbare bonen die van Kenia naar het Haagse zijn gereisd. Om jou te voorzien van een bakkie. Loyale bonen, zou je kunnen zeggen. Maar deze bonen omschrijven zich liever als: sappig, fruitig en fris. Gebrand met zorg.
De Toliman van Roast Factory. Uit Guatemala, bij Lake Atitlán. Duurzaam, transparant én op de hoogste kwaliteit koffie branden. Dat is wat Roast Factory doet. En als het even kan, ook nog eens fairtrade en biologisch. Roast Factory heeft korte lijntjes met de plantage en zorgt voor de beste apparatuur in de branderij. Daardoor weten zij zeker dat ze je zuivere koffie schenken. Zo zuiver, dat de smaken van sinaasappel en hazelnoot zelfs voor een niet-kenner te proeven zijn.
Specialty coffee, die oorspronkelijk in lege Griekse yoghurt potten werd vervoerd. Maar wat begon in een garage in een woonwijk, groeide uit tot een heuse koffiebranderij in een boulderhal. Met als doel: zo veel mogelijk mensen zo lekker mogelijke koffie te laten drinken. We vroegen Ief naar Ido, en het verhaal achter Ief&Ido.
Hé Ief. Hoe begon jullie koffie-avontuur?
“Voor mij is het ondertussen acht jaar geleden, dat ik in een zaak in Berlijn voor het eerst in aanraking kwam met specialty coffee. Ik raakte er helemaal van in de war: hoe kon dit zo lekker zijn en waarom drinken we in Nederland alleen maar van die donker gebrande bonen? Een tijdje later had de vader van een goede vriend van mij, Ido, opeens een professionele koffiebrander gekocht. Daar raakte ik opnieuw van in de war: waarom had hij die zomaar en hoe werkte dat? Ik ging met hem meekijken naar het proces van branden, en dat klikte eigenlijk wel. Toen zijn we wekelijks gaan experimenteren en gaan kijken hoe we er nu echt lekkere koffie uit konden krijgen.”
En uiteindelijk lukte dat?
“Jazeker. Sterker nog, we vonden het te lekker om het alleen voor onszelf te houden. We hadden toen twee jaar lang in de garage gewerkt, maar als je je in wil schrijven bij de Kamer van Koophandel, mag dat niet vanuit een woonwijk. Omdat ik in die tijd veel aan het boulderen was, heb ik in de klimhal gevraagd of ze daar niet wat ruimte over hadden. Dat leek hen een leuk concept, een koffiebranderij en bar in hun pand, dus toen zijn we verhuisd en hebben we ons officieel als bedrijf ingeschreven. Nu staan we dus tussen de klimmers, die bovenin een extra beloning krijgen: de beste geur van vers gebrande koffie.”
En naast een kopje koffie kan je daar ook zakjes bonen kopen?
“Ja en nee. Bonen kun je zeker kopen, maar niet in een zakje. Want hoewel die vaak heel mooi zijn, vonden wij het toch gek dat je elke keer zo’n nieuw zakje haalt, die omdraait in de bonenmaler en dan weer weggooit. Wij dachten, kan dat niet anders? Door ons eerdere systeem met lege yoghurt bakjes, kwamen we op het idee van een koffiebus. Daar betaal je eenmalig twee euro voor, en als je ‘m dan weer leeg mee terug neemt, vullen we ‘m weer met nieuwe bonen voor je. Dat werkt hartstikke goed, en het is leuk om te zien hoeveel rondes die bussen ondertussen al maken!”
Benieuwd naar de biologische en eerlijke koffie van Ief&Ido? Je vindt de Colombia en Guatemala in onze (web)shop! In een echte koffiebus. Hoef je ook niet meer met de trein.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag