Bekijk profielpagina

Weekfolder #38: Krijg vandaag een bakkie cadeau!

Revue
 
 
23 oktober · Editie #38 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Ballonnen, slingers, toeters en bellen. Vandaag vieren we officieel dat onze pop-up winkel aan de Venestraat 20 geopend is. En dat vieren we met koffie. We trakteren iedereen uit de stad op een kop koffie van lokale microbranderijen, en om je alvast op te warmen spreken we in deze weekfolder koffiekenners waarvan je de producten misschien wel in onze schappen hebt gezien.

Tussen 11 en 6 kun je een bakkie wit of zwart verzilveren
Tussen 11 en 6 kun je een bakkie wit of zwart verzilveren
Iedereen die vandaag in onze winkel kan aantonen dat ‘ie inwoner is van onze stad, krijgt een koffie cadeau. Neem een brief mee, laat een foto zien of grijp de pas van je sportclub. Alle bewijzen zijn toegestaan. Tussen 11:00 en 18:00 staan we voor je klaar achter de koffiemachine om een hyperlokaal bakkie van microbranderijen uit de stad. Deze is voor jullie!
Een hele dag. Zo lang kan het duren om een slokje Yukkuri Cold Drip Coffee te bereiden. Niet zomaar je dagelijkse bakkie pleur uit de Senseo dus. Deze koffie moet je zien als een goede whiskey, waar je langzaam van moet nippen. Wat het dan precies is? Daar vertelt maker Siebe je meer over!
Siebe Stinis en Auro Fumagalli van Yukkuri
Siebe Stinis en Auro Fumagalli van Yukkuri
Hé Siebe. Hoe zijn jullie eigenlijk begonnen?
“Al sinds mijn vijftiende ben ik bezig met koffie. We hadden altijd al een goed espresso-apparaat thuis en ik ging graag mee naar de branderij op de Denneweg. De laatste tijd gaf ik zelf veel barista workshops en werkte ik achter de bar, maar toen dat stil viel, ging ik op zoek naar iets anders. Thuis was ik een beetje aan het spelen met een mini cold drip-maker die ik ooit ergens op de kop had getikt. Op een gegeven moment liet ik het wat mensen proeven, en toen ik steeds meer positieve reacties kreeg, bedacht ik me dat ik er misschien wel echt wat mee kon doen. Ik vroeg mijn huisgenoot Auro of hij me wilde helpen met ontwerpen, en toen hij ook fan van de koffie bleek, zijn we het bedrijfje gewoon met z’n tweeën begonnen.”
Maar wat is cold drip nu precies?
“Het is al een heel oude zetmethode, die eigenlijk is ontstaan doordat Nederlanders tonnen met gemalen koffie in koud water - een soort cold brew - gingen verschepen naar Japan. Daar werd het zo lekker gevonden, dat ze het verder zijn gaan uitbreiden. Cold drip was de vervolgstap. Dat maak je met een soort grote toren, waarbij koud druppelend water vanaf boven door het koffiebed heen stroomt. Dat duurt dan acht tot twaalf uur. En juist doordat het zo lang duurt, en je koud water gebruikt, haal je hele andere smaken uit de koffie. Het wordt veel zoeter, en je hebt veel minder vervelende zuren. De smaak wordt veel complexer, en bijzonderder.”
"Yukkuri betekent iets als take it easy, doe rustig aan, neem je tijd."
"Yukkuri betekent iets als take it easy, doe rustig aan, neem je tijd."
Dus het is niet zomaar een koude espresso?
“Nee, zeker niet. Als je een espresso laat afkoelen, wordt het gewoon bitter, het wordt zuur. Die smaken veranderen chemisch. Het mooie van ons product is dat het juist de mooie smaken van de koffie behoudt.”
En wat betekent Yukkuri dan eigenlijk?
“Het is een Japanse uitdrukking, en betekent iets als take it easy, doe rustig aan, neem je tijd. Dat slaat terug op de zetmethode, die uit Japan komt en veel tijd kost. Maar ook op de drank zelf, die wij speciaal vinden en waar je een momentje voor moet nemen. Even van genieten, voordat je weer verder gaat met de rest van je dag.”
Benieuwd? Je vindt de Cold Drip in de variant Ethiopia in onze webshop! Met bonen van Roast Factory, en met tonen van bosbes, druif en melkchocolade.
Mike hangt de nieuwe posters op bij de pop-up etalage
Mike hangt de nieuwe posters op bij de pop-up etalage
Onze pop-up etalage in de ondergrondse fietsenstalling naast station Den Haag Centraal is weer een metamorfose ondergaan. Dit keer etaleren we maar liefst vijf makers. Ontdek de duurzame schoonmaakmiddelen van Seepje, ontbijtproducten die foodwaste tegengaan van Yespers, de handgemaakte chocolade van Dusk, bruisende alcoholvrije wijn van Vinada én de gezonde pannenkoekenmix van Panash. Wat ze gemeen hebben? Ze komen allemaal van Haagse bodem. Komt dat zien. Of reken ze direct af in onze (web)shop!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag