Bekijk profielpagina

Weekfolder #4: Van tijdelijk naar altijd, daar proosten we op!

Revue
 
 
13 februari · Editie #4 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Een vrolijke aftrapper. Haal die ‘pop-up’ voor ‘shop’ maar weg. Want we blijven nog wel even. Waar we in oktober het nog hadden over een tijdelijke plek, kunnen we nu met trots zeggen dat we op de Gravenstraat 1 voorlopig nog wel lekker zitten. Daarom gaan we deze week een gesprek aan met een maker die altijd bij tijd is. En laten we je zien welke tijdloze bieren van Haagse bodem komen. Proost!

Staan we! In de Flair. Met de knuffelkaarten van Eline. Als tip om naar je collega te sturen. En mocht je direct er ook een paar naar de buuf, ouders of vrienden sturen, dan hebben we goed nieuws. Want ze zijn weer op voorraad. Keuze uit 10 verschillende ontwerpen. Schrijven maar!
Blond, van traditioneel naar experimenteel. Alle vier gaan met de tijd mee.
Een blond bier van hoge gisting. Hof Blond heeft een fruitig aroma, een licht bittere aanzet en een aangename zoete afdronk. Dit bier is gebrouwen met drie verschillende soorten hop: Saaz, Hercules en Cascade.
Zuidwester is een goudblond bier gebaseerd op de traditionele Tsjechische Pilsener uit 1842. Een ondergistend bier, met nagisting op fles, waar Schevenings duinwater in gebruikt wordt. Een moutige volle smaak en een hopbitters in de afdronk. Zuidwester is een mooi fris en doordrinkbaar bier.
Afkicken. En wel plotseling. De Grote Markt Den Haag moest in 2020 afkicken van het ‘normale horeca leven’. Dus paste dit speciaalbier met lager alcoholgehalte daar perfect bij. Een blond ale. Zacht fruitig, fris en doordrinkbaar. Gebaseerd op het smaakprofiel van een Belgisch blond bier.
Fruitig. Beetje gember. Fris en verfrissend. Bedacht door Eric en Denise. Met 6% alcohol is dit een blond bier die bij elke blondliefhebber in de smaak valt.
foto: Eva Rietbergen
foto: Eva Rietbergen
De tijd tikte voor een nieuw ontwerp van de ouderwetse klok. Dus, besloot Arjan om het terug te halen naar de basis. Een gevalletje paplepel, want inmiddels is hij de derde generatie die zijn tijd volledig besteed aan klokken. We spraken maker Arjan over KLOQ!
Hé Arjan. Hoe is KLOQ eigenlijk gestart?
“’Mijn opa begon na de Tweede Wereldoorlog met een winkel aan de Driebergenstraat. Daar verkocht hij wekkers en horloges, want de mensen gingen weer aan het werk en moesten dus ook gewekt worden. Mijn vader nam in de jaren ‘70 die winkel over, en dat werd uiteindelijk een juwelierszaak waar je ook sieraden kon kopen. Ik ben dus altijd omringd geweest met uurwerken. Thuis hing het vol met klokken, we hadden er een stuk of 6 of 7 in de woonkamer. Een hoop getik dus. Uiteindelijk ben ik in Rotterdam begonnen met de studie grafisch ontwerpen. Dat was werk waar je veel met computers bezig bent, en mij leek het juist leuk om met mijn handen bezig te zijn. Toevallig zag ik toen de film Moonrise Kingdom, en in die filmde hadden ze een staande klok met slinger in het knalgeel. Dat was het vonkje voor KLOQ.’’
Toen dacht je: ik wil dit ook?
“Ik ben direct aan de slag gegaan. Het magazijn van mijn vader zat vol met oude wandklokken. Want in die tijd verkochten ze niet zo heel goed. Ik heb er een paar meegenomen en volledig gestript. Het oude uurwerk eruit, gewichten eraf en de Romeinse cijfers verwijderd. Uiteindelijk hield je dus de vorm over. Die heb ik toen knalgeel geverfd.’’
En? Wat vindt je vader van de moderne klokken?
“Hij vindt het te gek. Hij is al een tijd met pensioen, maar is vaak nog op pad voor juwelen. Dus dan krijg ik foto’s van hem dat hij in Antwerpen de klokken ziet hangen, of in Utrecht.’’
Staat er nog eigenlijk een nieuwe klok op de planning? 
“Zeker, we hebben nu een mantel- en wandklok. En er komt een nieuwe wandklok aan. Daar zit dus geen slinger op. Het heeft organische vormen, dus het is geschikt voor de wat meer moderne interieurs. En mensen kunnen natuurlijk nog steeds zelf de kleuren van wijzers en de klok kiezen.’’
Wat we ons dan toch afvragen: kom jij eigenlijk nog ooit te laat?
“Haha! Nee, eigenlijk nooit. Ik ben altijd te vroeg. Maar misschien komt dat ook door mijn zoontje van één. waardoor ik tegenwoordig al heel vroeg wakker ben.’’
Benieuwd naar alle mogelijke combinaties van de klokken die Arjan maakt? Alle varianten staan of hangen in onze shop met alle mogelijkheden van kleuren. Liever (online) advies? Bel of mail met onze collega Nikki.
Tess Merlot (misschien ken je ze nog als Tess et le Moutons) heeft een nieuwe single! L'histoire de notre amour. Vrij vertaald: het verhaal van onze liefde. Vrijdag is de nieuwe single inclusief clip verschenen. Die ze in een landelijk schuurtje bij -10 hebben geschoten, vertelt Tess op Instagram. Deze week kun je dus aan de slag met een nieuwe hit, uit mouw van onze maker Tess. Amusez-vous bien en écoutant!
Luister nu: Tess Merlot - L'histoire de notre amour Luister nu: Tess Merlot - L'histoire de notre amour
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Gravenstraat 1, 2513 AK Den Haag