Bekijk profielpagina

Weekfolder #42: Haagse vrienden take-over op 27 november

Revue
 
 
20 november · Editie #42 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Alle Haagse vrienden verzamelen! En al helemaal op zaterdag 27 november. Dan komen de makers van de Matlas jouw boek signeren, én komen de makers van het schoenenmerk HUB, kunstenaar Jamel Armand en een dj de winkel overnemen. Compleet met live kunst, muziek en persoonlijk versierde totebags. Klinkt gezellig? Ja, dat dachten wij dus ook!

Afgelopen zaterdag kwamen de makers van Dusk hun chocolade laten proeven. En om maar even in clichés te praten: dat viel in de smaak, en smaakte naar meer. Daarom pakken we het volgende week zaterdag nog grootser aan. Op zaterdag 27 november hebben we niet één, maar twee evenementen. In de categorie Signeren, Zien én Luisteren.
Want de makers van de Matlas, het grote boek over de Haagse mat, komen langs om je boek te signeren. Heb je zelf een mat? Dan krijg je natuurlijk bonuspunten. Zo niet? Ook geen probleem, iedereen is welkom. Maak je geen zorgen dat je op het matje hoeft te komen.
Jamel Armand
Jamel Armand
En, we hebben nog iets anders te vieren. De schoen als samenwerking van Haags schoenenmerk HUB en Baretta, om precies te zijn. Deze ‘Perfect Sneaker’ van HUB x Baretta staat altijd goed, of dat nou onder een spijkerbroek of onder een pak is. Reden voor de makers dus om een Haags feestje te bouwen, en onze winkel op stelten te zetten. Samen met kunstenaar Jamel Armand , die eerder al een muurschildering bij Baretta maakte. Hij komt nu niet alleen onze muur versieren, maar ook jouw persoonlijke tas bij aankoop van de sneakers!
Er is weinig Haagser dan de Haagse mat. Kalend, krullend, glimmend, of lekker plat. Maar er zit meer achter deze haardracht. In de Matlas worden de mannen achter de Haagse matten in kaart gebracht.
Makers Daniël en Joost van de Matlas
Makers Daniël en Joost van de Matlas
De makers:
Joost, Daniël en Rein. De eerste een ontwerper, de twee laatste fotografen. Al van jongs af aan geïntrigeerd door het karakteristieke kapsel, en de identiteit die erachter zit. Besloten, toen hun beroepen er zich uiteindelijk ook voor leenden, dat ze er toch echt iets mee moesten. Van 2011 tot 2019 legden ze de matten uit de stad vast, en maakten er een ware atlas van. 
Waarom?
Om niet alleen de fascinatie voor de mat te voeden, maar ook het verhaal achter de mat. Soms is de keuze voor de mat bewust. Soms niet. Maar het valt altijd samen met wie iemand is en waar hij vandaan komt. De mat onderstreept de liefde voor de stad, en zet zich af tegen de gangbare burgerlijke moraal. De Matlas laat je zien hoe.
De Matlas | The Hague's Finest
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag