Bekijk profielpagina

Weekfolder #48: Een jaar in een week-folder

Revue
 
 
31 december · Editie #48 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Tijd voor een Haagse terugblik. Want, ook wij kunnen zeggen dat er dit jaar veel gebeurd is. Van de eerste editie van deze weekfolder op 23 januari, tot 300 vierkante meter aan winkelruimte pal in het centrum. En wat daartussen zit? Een hele hoop Haagse makers, producten, teksten en projecten!

Januari
Weekfolder-ceptie. Want op 23 januari verstuurden wij onze eerste nieuwsbrief. Om jullie elke week op de hoogte te kunnen houden van wat we hier nou eigenlijk aan het doen zijn. En, van onze producten, makers en evenementen natuurlijk. In totaal hebben we 22 makers gesproken voor de rubriek In Gesprek, hebben we 55 nieuwe producten aangeprezen, en hebben we net iets te veel net-niet-leuke woordgrappen gemaakt.
April
Buutvrij. In het paasweekend van 3 en 4 april speelden we verstoppertje. En jullie hebben massaal meegespeeld. Overal in de stad kon je Haagse Eitjes vinden, in een doos beschilderd door Sophia en Gordon van SOGOshow. We legden ze neer op de plekken waar SOGOshow al werk heeft staan, of die aan het duo refereren. En, alle doosjes zijn gevonden! Was blijkbaar een eitje.
September
Op 25 september was het dan zover. Na een kleine proef-pop-up-winkel in de Gravenstraat te hebben gerund, pakten we het nu groter aan. We openden de deuren van het oude Rituals-pand in de Venestraat, dat nu ritueel beladen werd met Haagse producten. Het aantal vierkante meter werd zo verdriedubbeld, maar er werden meer zaken verdubbeld. Zo zijn we dit jaar van 25 naar 100 (!) Haagse makers gegaan, en van ongeveer 250 naar bijna 600 (!) producten. Zo konden we de lokale maker nog meer op een voetstuk zetten, en jou nog meer aanbod bieden. Want dat is waar we voor groeien, maar ook waar we van groeien.
November
Het leuke van een grote winkel is dat je ‘m voor veel meer dan een winkel kan gebruiken. Met veel succes organiseerden we onze eerste in-store events, om je nog meer te laten beleven van onze producten. Chocolade proeven met Dusk, Cold Drip Coffee proeven met Yukkuri, persoonlijk je Matlas laten signeren, dansen op de muziek van verschillende dj’s en met grote ogen aanschouwen hoe kunstenaar Jamel de witte muren eens flink onder handen nam. We hopen jullie snel weer uit te kunnen nodigen.
December
En, misschien wel een van de leukste ontwikkelingen, is de groei binnen ons eigen team. Waar we dit jaar begonnen met opperhoofd Lex, altijd-klaar-staande Eline en copywriter Elena, bestaan we nu uit een meerkoppige geoliede machine (niet compleet op de foto helaas, de burgemeester niet inbegrepen). Vergezeld door copywriter Lune, commercieel medewerker Mike, fotografe Sophie en winkelmedewerkers Nazaré en Connie, kunnen we nu het complete plaatje laten zien, van wat het Haagse allemaal te bieden heeft. Door erover te schrijven, door het te fotograferen, door het te verkopen; oftewel, door er ons eigen lokale verhaal van te maken.
En zo was ook 2021 ons lokale verhaal. Op naar meer hoofdstukken! En een gelukkig nieuwjaar.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag