Bekijk profielpagina

Weekfolder #59: All-inclusive resort voor bijen

Revue
 
 
20 maart · Editie #59 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Als de kippen bij zijn. Want in deze weekfolder komen alle bijgerelateerde producten bijeen. Zo staat Haagse maker en bijenhouder Eveline volgende week in de winkel met een proefpakket bijvriendelijke bloemzaden en hebben we het over een Haags 5-sterrenhotel waar je de gelokte insecten kunt laten overnachten!

Het volgende event in het teken van de zaaimaand, is een feit. Maker Eveline van Haags Zaad en Haagse Honing staat volgende week zaterdag in de winkel om je te voorzien van tips voor het zaaien van bloemen- en kruidenzaad.
Zaterdag 26 maart is maker Eveline te gast!
Zaterdag 26 maart is maker Eveline te gast!
Als bijenhouder weet ze als geen ander hoe je een tuin bijvriendelijk kan inrichten door middel van onder andere planten. Zelf staat haar tuin ook behoorlijk vol, en de zaden die ze daardoor overhoudt vind je bijvoorbeeld bij ons in de winkel. Precies de reden dat ze komt.
In de winkel kun je zaterdag 26 maart vrijblijvend een kleine set met verschillende zaden samen stellen om een begin te maken aan een bijvriendelijke tuin of balkon!
Wie Eveline is? Trotse eigenaar van een bijenhouderij aan de rand van het centrum. Een plek waar wilde- en honingbijen bijeen komen om in de tuin van Eveline honing en zaden achter te laten.
De maker: Eveline. Heeft zo’n 50.000 werknemers. Omdat ze zich volledig ging richten op bijen. Een lang gekoesterde droom, want als kind was ze al gefascineerd geraakt door het bijenhouden. Het bleek een schot in de roos. Want nu heeft ze zoveel zaden door de bestuiving door honingbijen, dat ze anderen blij kan maken met haar Haags Zaad. Zodat je zelf de bloemetjes buiten kunt zetten. 
Waarom? Om de bijen een handje te helpen. Eveline gelooft dat de kleine beetjes écht helpen. En de beestjes ook. Daarom biedt ze een collectie zaden aan, uit eigen tuin. Waarvan ze zeker weet dat je er insecten blij mee maakt. Of dat nou op je balkon is, of in je geveltuin. 
Haags Zaad- Wilde Bijen Mix
Haags Zaad - Goudbloem
Haags Zaad, Grote Plathoofd
Wat je nu kunt doen? De zaden van Eveline helpen je al een handje. Maar, er zijn ook Haagse makers die een bijenhotel hebben gemaakt. Buginn is ontwikkeld met een wetenschappelijke onderbouwing als basis. Het product is opgebouwd uit een aantal onderdelen; een betonnen basissteen, verschillende kernsoorten en een betonnen front. In de kernen kunnen bijen en andere insecten nestelen. Dat is handig, want door de gevolgen van verstedelijking, worden deze bestuivers met uitsterven bedreigd.
Daarom sloegen de ontwerpers van Studio Überdutch en ecologisch hovenier Babako de handen in één, en besloten samen een bijenhotel te maken dat gegarandeerd jaren meegaat. En, waarin bijen van een all-inclusive overnachting kunnen genieten.
Buginn - Bijenhotel | The Hague's Finest - de winkel met Haagse producten
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag