Bekijk profielpagina

Weekfolder #65: Vrijheidssoep als bindmiddel voor een eerlijk gesprek

Revue
 
 
30 april · Editie #65 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Bevrijdingsdag komt er weer aan. En dat betekent dat de Vrijheidssoep weer opgediend kan worden. Op 5 mei eet Den Haag samen de soep naar recept van Nadia Zerouali. Koop, doneer of krijg een blik in onze winkel, en luister naar de verhalen van stadsgenoten. Wij delen er alvast één!

Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei
Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei
Elk jaar gaat een andere chef aan de slag om een nieuw recept uit te denken voor de Vrijheidssoep. Dit jaar is de beurt aan Nadia. Zij maakte een kruidige linzensoep die dient als gespreksopener. De Vrijheidssoep is in het leven geroepen om, onder het genot van een kom soep, het gesprek over Vrijheid te openen. Je kunt een blik soep kant-en-klaar kopen in onze winkel, maar zoals elk jaar is er ook een optie om er een te doneren aan mensen die het geld niet kunnen missen, of een soep te ontvangen. Een blik, met een label ontworpen door Piet Parra, kost 5 euro en is zowel online als in de winkel te koop. Er zit genoeg in voor 3 tot 4 personen.
PS: Wil je de soep zelf maken? Het recept, inclusief serveertips en variaties, staat ook online!
Praat, luister en eet mee!
Koop een Vrijheidssoep
Doneer een Vrijheidssoep
Krijg een Vrijheidssoep cadeau
Om zelf het gesprek over vrijheid af te trappen, en het goede voorbeeld te geven, spraken we de oprichter van de Participatie Keuken over wat vrijheid voor de organisatie en hem betekent. Ook zal de opbrengst van de Vrijheidssoep ten bate komen van de ontmoetingen die zij organiseren. 
Ben Lachhab van Participatie Keuken over vrijheid
“Voor mij is vrijheid dat iedereen zichzelf kan zijn. Je vrij voelen om aanwezig te zijn zoals je zelf bent, zonder taboe en schaamte. Ik geloof dat we dat kunnen bereiken door elkaar vaker te ontmoeten. De wereld is naar elkaar aan het groeien, maar hoe dichter de bevolking bij elkaar komt, hoe verder de sociale afstand wordt. Daardoor is de saamhorigheid ver te zoeken, maar dat hoeven we niet te laten gebeuren. We hebben de faciliteiten, de producten en de kennis om elkaar te ontmoeten, om eenzaamheid uit te bannen en om ervoor te zorgen dat niemand honger hoeft te hebben. ”
“Als mens heb je een plicht om anderen te ontmoeten. Iedereen is verantwoordelijk om de saamhorigheid en veerkracht in een samenleving te bevorderen. De rijken en de armen. Hoog en laag opgeleid. En ongeacht politieke kleur. De kracht van de Participatie Keuken is het organiseren van ontmoetingen. We brengen mensen uit alle lagen van de samenleving bij elkaar om samen te koken en samen te eten. Zodat je niet met het hoofd, maar met elkaar bezig bent. Het zijn juist die momenten die ervoor zorgen dat er ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen die elkaar niet zo snel zouden tegenkomen. Daar groeit de verbinding die zo hard nodig is om vrij te kunnen leven. Als je vanuit je eigen waardigheid mee kunt doen, dan ben je echt vrij. En uiteindelijk gaat liefde toch door de maag.”
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag