Bekijk profielpagina

Weekfolder #73: We hebben een slijterij geopend! 🍸

Revue
 
 
2 juli · Editie #73 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Daar issie! The Hague’s Finest Slijterij. In de pop-up shop op Venestraat 20 staat één ruimte volledig in het teken staan van gins, likeuren, rums en andere lokale alcoholische dranken. Er is alleen één maar. Je moet de speakeasy eerst zelf zien te vinden. En, er staat weer een instore event op de planning. Let op: geen 18, geen alcohol!

Namen als Van Kleef, Caipi Boys, Goodmans Gin en Hermit zullen in de schappen van slijterij te vinden zijn. Maar ook nieuwe namen als Queen’s Rum en Mates. Want, naast dat we al lange tijd lokale merken vertegenwoordigen die bieren, wijnen en premade cocktails maken, zijn er in de stad ook een hoop distilleerderijen te vinden die staan te popelen om hun product aan je te laten proeven. Daarom openen we een slijterij in de winkel, zodat je voortaan tijdens cocktailavonden aan de slag kunt met de dranken van Haagse makers.
En dan nog even over de locatie van de speakeasy. De slijterij is een afgesloten ruimte in de pop-up winkel die hiervoor nog niet open is geweest voor consumenten. Omdat we je vooral willen stimuleren om lokaal te kopen, hebben we de zoektocht niet al te moeilijk gemaakt. Kom langs en volg de geur van bier!
Mates
Een rum blend uit Barbados, de Dominicaanse Republiek en met een hint van rum uit Jamaica. De Mates is er eentje die je puur kunt drinken, maar in een mix ook overeind blijft staan. Een smaak die opvalt, zonder overheersend te zijn. Een allemansvriend. Omdat-ie gewoon zo lekker normaal is gebleven. Dit is niet je stereotyperende rum die associaties legt met piraten en schatkaarten, maar een pure. Want zoals elke rum wordt deze ook gemaakt van suikerriet, en die suikers verdwijnen vervolgens door het destilleren. In tegenstelling tot andere merken kiest Mates ervoor om na dit proces geen extra suikers of kleurstoffen toe te voegen. Zo smaakt de drank precies zoals de makers ‘m het lekkerst vinden: uniek en speciaal gemaakt voor maten! 
Van Kleef
Een van de vele van Kleef flessen
Een van de vele van Kleef flessen
We nemen je terug naar 1842. In het oude Haagsche centrum blaast een nieuwe fabriek dampen van jenevers, bitterextracten en likeuren uit. Een stoomdistilleerderij van de eerste klasse. En die klasse bleek tijdloos.
Lamberthus Theodorus van Kleef was de oprichter van het jenever- en likeurhuis. Nu staat eigenaresse Fleur aan het roer, die samen met haar medewerkers letterlijk voor leven in de brouwerij zorgt. Na de sluiting in 1986, draait Van Kleef sinds 2000 weer op volle toeren. En dat smaakt weer net zo goed. We tellen een gin, vodka en diverse likeuren van van Kleef in onze collectie!
Queen's Rum
De vader van maker Justin vierde overwinningen op de ijshockeybaan met een rum in de handen. Generatie op generatie is het ownen van je moment doorgegeven in de familie Queen. En nu kiest zijn zoon ervoor om die traditie door te geven aan het grote publiek. 
Waarom? Om mensen te binden en zodat mensen hun eigen momenten en overwinning kunnen vieren met een rum. Net zoals Justins vader. Daarvoor heeft hij een zachte, zoete en donkere rum gecreëerd. Precies zoals zijn voorvaderen het graag dronken. Het resultaat is een blend van vijf rums met kruiden en specerijen als vanille, kruidnagel en rood fruit. Kenmerkend is de stenen fles waar de moderne interpretatie van het familiewapen op staat. Na het opdrinken van de inhoud kun je de fles dus gerust herbruiken. 
Goodmans Gin
Tijd voor Goodmans. Een gin, geïnspireerd door de tropische omgeving van Key West, het meest zuidelijke Amerikaanse punt onder Florida. Een klein verscholen hotel, waar elke dag om 17:00 de mobiele bar het terras op kwam gerold. Met een mengelmoes van kleurrijke gasten, die daar samenkomen en hun verhalen delen. Goodmans Gin brengt ervaringen samen!
Hermit
Een exclusievert. Want deze gin wordt in kleine partijen gedistilleerd, door Willy en zijn team. Verschillende citrusschillen zitten verstopt in deze gin. Maar de botanische ingrediënten zijn de grootste verrassing. En dat zoute randje? Dat is het bronwater uit de Oosterschelde! Brengt je homemade cocktails naar een nieuw niveau. Eerlijk is eerlijk, de fles is ook al mooi om naar te kijken. En als je daar eens goed op focust, kun je zomaar een verstopte boodschap vinden. 
Caipiboys
Wat ooit begon op vakantie in Brazilië, groeide uit tot een eigen likeurenmerk. Mede-oprichter Loofy was daar op surftrip geweest. Naast de cultuur, had hij ook goed van de lokale Caipirinha’s genoten. Terug in het Haagse miste hij de cocktails, het surfen en het feest. Hij besloot samen met een paar vrienden een manier te bedenken om dit vrije leven door te kunnen zetten. En daar hoorden eigen caipirinhas ook bij.
En zo geschiedde. De vriendengroep ging aan de slag, en van het een kwam het ander: ze maakten hun eigen gemberlikeur. Waar dat naar smaakt? Naar frisse gember, met een beetje citroen en een goeie kick van chili.
*The Hague’s Finest slijterij heeft beperkte openingstijden en blijft open net zo langs als dat we in de pop-up shop in het centrum blijven. De producten zijn niet online te koop.
Auro links en rechts Siebe
Auro links en rechts Siebe
Zaterdag 9 juli staan Auro en Siebe vanaf 12 uur in de winkel op Venestraat 20 om opnieuw een proeverij te organiseren. Dit keer nemen ze een nitro koffietap mee. Een bijzondere manier om de Cold Drip Coffee van Yukkuri te drinken. Wees er bij, het is helemaal gratis!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag