Bekijk profielpagina

Weekfolder #74: Nieuw Haags kledingmerk brengt Goede Tijden!

Revue
 
 
9 juli · Editie #74 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Stap voor stap breiden we onze Haagse kledingcollectie. De nieuwe rekken voor in de winkel staan op hun plek, de merken stromen binnen en jullie lijken enthousiast. Zo enthousiast, dat binnen enkele dagen de collectie van het nieuwe label Sub Native uitverkocht was. Met inmiddels weer een rek vol duurzame shirts besloten we de succesformule van dit merk te achterhalen. Lees mee!

Maker Tyler ruilde in 2016 Amerika in voor Den Haag om zijn Haagse droom waar te maken: een eigen duurzame kledinglijn. Sub Native werd de naam van het merk dat startte als een nietsvermoedende krabbel in zijn notitieboekje. Inmiddels is hij dagelijks bezig met zijn droom en maakt hij kledingstukken die een favoriet moeten worden vanaf het moment dat je ‘m nieuw in de kast hangt, tot een decennium later. We spraken hem over het merk en de Good Times collectie die hij in samenwerking met Glitterstudio uitbracht.
Hé Tyler. Neem ons mee: wanneer kreeg je het idee om met Sub Native te starten? 
Als er een idee in mij opkomt, noteer ik het direct in mijn notities. Mijn notities staan meestal het vol met shit, maar af en toe werp ik er een blik op en vind ik iets dat me nog steeds leuk lijkt. Ook ben ik erg visueel ingesteld, dus ik maak foto’s van alles dat ik uniek vind of wat ik op een gegeven moment in een ontwerp zou kunnen verwerken. Dat kan van alles zijn: van vogels en bloemen tot typografie of een straatnaambordje. Hoe alledaagser, hoe beter! Ik probeer dingen die anders niet interessant, leuk, levendig en humoristisch zouden zijn, leuk te maken.” 
Sub Native bleek zo’n succesvol idee, en de Good Times collectie volgde snel. Hoe kwam je op het idee?
“Toen Nederland uit lockdown ging was er tegelijkertijd goed weer voorspelt. Daarom had dit project een tweeledig doel: om lokale bedrijven steunen en om mensen te herinneren aan de goede tijden de achter ons liggen en die voor ons liggen. Ik heb samengewerkt met Caitlin en Jana van Glitterstudio omdat ik hun unieke artistieke stijl heel tof vind en om zo de boodschap van de collectie positief te houden.”
En wat is dan de boodschap die je wilt uitdragen als kledingmerk?
“De missie van Sub Native is om het shirt, de trui of de pet te maken die iemand uit zijn kast plukt als hij een leuke tijd gaat hebben. Of dat nou barbecueën met vrienden is, een uitstapje naar het strand, een muziekfestival, een boswandeling of een eerste date. Ik ben er trots op dat ik een duurzaam product maak waar veel tijd en aandacht aan besteed is. Ik doe dat met de beste bedoelingen, want duurzaamheid betekent alles voor mij. Veel mensen, waaronder ik, dragen nog steeds de geborduurde shirts uit de eerste collectie in 2017. De stiksels zijn nog geheel intact en het ziet er nog net zo goed uit als de dag dat ze gemaakt werden. Ik wil dat Sub Native die favoriete trui of tee shirt is die je over 5, 10 of 15 jaar nog steeds niet weg wilt gooien.”
Wat vind je zelf het allertofst aan je merk?
“Voor mijn gevoel zijn de stukken echt uniek. De ontwerpen zijn ingetogen en tijdloos. En, ik vind het leuk dat andere mensen het leuk vinden. Dat is het meest bevredigende deel. Elke keer dat iemand een item koopt, ben ik oprecht dankbaar. Dat geeft me energie om door te gaan, om nieuwe dingen te blijven proberen en om continu iets origineels en inspirerends te maken. Weet je, het had vreselijk mis kunnen gaan toen ik naar Den Haag verhuisde om dit te gaan doen - en vergis je niet, want er is ook heel veel misgegaan - maar ik ben blij dat het van de grond is gekomen en ik nu in geweldig gezelschap ben met zoveel geweldige merken in The Hague’s Finest!”
Bestel 'm hier!
Sub Native - Good Times T-shirt
Spaar een punt op elke euro die je besteed in onze (web)winkel. Die punten kun je eenvoudig inleveren voor exclusieve promo’s en items van Haagse komaf. Heb je 150 punten bereikt? Dan spaar je nog sneller, want dan is elke euro 1,5 punt waard. Als kers op de taart krijg je als Loyalty-klant standaard voorrang op instore events, zoals workshops en proeverijen, én geniet je altijd van extra’s zoals kortingen op batch brew koffie en op onze 070-tas. Fixen we graag voor trouwe bezoekers!
Aanmelden doe je zonder poespas. Meld je aan bij de kassa voor het afrekenen of maak zelf online een account aan via deze link. Op die pagina zie je ook een overzicht van de producten waar je punten voor spaart!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door The Hague's Finest Winkel met Revue.
Venestraat 20, 2511 AS Den Haag