Bekijk profielpagina

Weekfolder #8: Bewijsmateriaal. Meer dan een duurzame verpakking!

Revue
 
 
13 maart · Editie #8 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Kleine stappen. Of grote. Elke dag is er een mogelijkheid voor Haagse makers om te verduurzamen. Door ander materiaal te gebruiken. Het gewicht van je verpakkingsmateriaal af te laten nemen, Of door het de groene draad in het bedrijf te maken! We volgen deze ontwikkelingen op de voet en delen deze als ambassadeur als eerste met jullie.

De nieuwe vrienden van Kompaan zijn binnen! Om op, of mee te proosten. Bier in goed gezelschap. Want dat zien Jasper en Jeroen van Kompaan het liefst. De Reckless IPA genaamd Juicy Joker, the Smoked Vienna Lager en the Secret Handshake IPA’s 7/10 én Secret Handshake 6/10. Iets anders dan dat je van Kompaan gewend bent. Want de bieren zitten niet in glas, maar in een nieuw stalen jasje. Voor wie niet zomaar een pint, maar echte Haagse pit wil drinken. Laat het weekend maar beginnen!
Geen plastic in te vinden. Brandschone kleding en bijdragen aan een beter milieu! Spoel je nooit meer vuil weg dan dat er op je kleding zat. 
De Linen Shower Foam reinigt en hydrateert de huid met natuurlijke ingrediënten. Zoals zonnebloemolie. En katoenolie. Geschikt voor ieder huid. En maakt van elke douchebeurt een kleine schuimparty. Of grote.
De superschillen waar Seepje om bekend staat. De vrucht die een appeltje te schillen heeft met jouw vuile was. Als ze namelijk in een bad met water worden gelegd creëeren ze op natuurlijke wijze een seepje.
Begin de dag met… crème. Dan komt die lach later wel. Als het aan Naif ligt tenminste. De verzorgende dagcrème smeert lekker weg. Ruikt goed. Voelt fijn. Voor ieder huidtype. Wat wil je nog meer?
Foto credits: Misses Prins
Foto credits: Misses Prins
Haagse Honing heeft meer dan 500.000 werknemers. Ze begon in 2012 met bijenhouden en inmiddels is ze bemiddelaar tussen bij en mens. Waar ze bijen een goed leven biedt en Hagenaars verblijdt met hun zoete traktaties. Inclusief zaden om de bijen te voeden en je tuin op te vrolijken!
Hé Eveline, waarom ben je eigenlijk gestart met Haagse Honing?
“Dat is een proces van jaren geweest. Het begon toen ik kind was en een imker een open dag hield op het complex waar ik een schooltuintje had. De bijen waren aan het werk te zien in een toonkast. Ik vond dat echt waanzinnig en fascinerend om te zien. Ik mocht de honing ook proeven, dus het was een combinatie van lekkere hapjes én een interessant verhaal.
Jaren later, ik had inmiddels twee kleine kinderen en een koophuis, zocht ik een nieuwe uitdaging. Toen ben ik een imkercursus gaan volgen in Den Haag. Ontzettend spannend om mee te beginnen, met je blote handen in zo’n kast vol insecten met een angel.”
Naast Haagse Honing verkoop je ook Haags Zaad. Hoe is dat gegaan?
“Ik lag vijf jaar geleden met een longontsteking in bed en ik verveelde me te pletter. Door de bestuiving door honingbijen en andere insecten droegen de planten in mijn tuin overvloedig zaad. Dat zaad stond te wachten op een bestemming en die vond ik met Haags Zaad.”
De collectie is dus eigenlijk jouw tuin in zaden?
‘’Ja! Dit is wat ik ook in mijn tuin heb. Ik weet hiervan zeker dat het geschikt is voor honingbijen, wilde bijen en andere bestuivers.’’
Op Instagram deelde je de oproep om zaad over de stadse akkers te laten vloeien. Vertel: wat kunnen we doen?
“Den Haag is een stad met onder andere in het centrum veel steen. Door dat bijvoorbeeld verticaal tegen gevels aan te vergroenen, ontstaat er een prettiger klimaat op hete dagen. Planten in potten op het balkon maken jouw microklimaat ook aangenamer. Het hoeft echt niet veel tijd of geld te kosten om bij te dragen aan een groenere stad. 
En natuurlijk niet vergeten water te geven! Maar je kunt ook kijken of je een regenton kunt plaatsen om het water van de goot af te tappen. Of een geveltuin, door simpelweg drie klinkers uit de stoep te halen. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn en het helpt echt!’’
Shortcut naar bijen helpen? Het Haags Zaad van Eveline is te koop in de (web)shop!
We mogen ‘m aftrappen. Le Marie Marché, in een nieuw jasje. Maak kennis met de plekken in het Haagse die je regelrecht meenemen naar Parijs. Marie-France deelt haar favoriete zelfstandige locals in haar gloednieuwe tour: Route Du Shop.  En als kleine insider mogen wij alvast mededelen dat The Hague’s Finest een van de stops is, waar je producten kunt kopen die je normaal gesproken terugvindt op haar Franse markt.
"Met een routekaart, Spotify-lijst en vijf stops laat Marie-France  je kennismaken met haar favoriete initiatieven uit de stad" "Met een routekaart, Spotify-lijst en vijf stops laat Marie-France je kennismaken met haar favoriete initiatieven uit de stad"
Vond je deze editie leuk?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag