Bekijk profielpagina

Weekfolder #9: Tip, Trips en Tripel. Gewoon dichtbij huis!

Revue
 
 
20 maart · Editie #9 · Bekijk online
The Hague's Finest Weekfolder
Op reis! Door je eigen tuin, om ‘m te vergroenen. In de wondere wereld van onze nieuwe Haagse bieren. Of proeven van wat je deze vakantie te wachten kan staan. Een travel guide, dichtbij huis. Maar eerst leiden we je rond in de nieuwe weekfolder. Lekker weekend!

Misschien is het nog te vroeg om over de lente te beginnen. Maar wat Floor Korte betreft kan het niet snel genoeg. Daarom schuift ze 1 april aan tafel om met ons een live Q&A te organiseren. Of je groene vingers nou al beginnen te jeuken of niet, Floor kan je erbij helpen. Want in haar nieuwe boek vertelt ze - als echte (moes)tuinexpert - hoe je een tegeltuin of ietwat verdrietige balkon kan omtoveren tot een Groene Tuin. Met hoofdletters. Want laat dat nou net het onderwerp van het boek zijn. 
Al je flora en fauna vragen door Floor laten beantwoorden? Meld je aan voor de Q&A! Dat kan door het nieuwe boek direct te bestellen op onze site. Zo heb je én goed leesvoer, én een helpende hand bij het tuinieren, én mag je vragen insturen. En weet je wat? Je krijgt ook nog eens een gesigneerd exemplaar. Iets met een win-win-win-win situatie. Bestel ‘m hier!
Nieuw! Niet alleen bij ons. Maar ook ansich. Het café op het Prins Hendrikplein dat bekend staat om de fijne selectie aan bieren, was toe aan een eigen brouwsel. Bevriende brouwerij Crooked Spider wist nog wel een adresje. Zijzelf. Samen hebben ze een bier ontwikkeld die stevig lijkt, maar verrassend doordrinkbaar is. California Gold, beter bekend als Amber bier. Volle smaak, met een frisse citrus en bloemige aroma. En op de achtergrond? Klinkt de bijpassende Lijst Van. Geselecteerd door Barman Nathan.
Een stijlvolle tripel, zoals de Haagsche Broeder ‘t bier noemt. Met street cred en Japanse invloeden. En dat proef je terug! Fris, kruidig en gemaakt van rijst en Sorachi ace hop. Met een etiket gemaakt door Jana en Caitlin van Glitterstudio en JAWGEM oftewel Jochem van Aller!
Chille stranden, rustige duinen en hippe strandtenten. We hebben het hier allemaal. Je moet alleen even weten waar. Na verschillende reisgidsen over kustgebieden in Europa, komen Alexandra, Geert-Jan en Dim van I Love The Seaside met een nieuwe verzameling van fijne plekken. Deze keer aan onze eigen Noordzeekust. En daar kan Scheveningen niet in ontbreken.
Hé Alexandra, hoe zijn jullie ooit begonnen met jullie reisgidsen?
“We hadden het idee dat er nog geen gids was voor mensen die kusten afreizen, bijvoorbeeld om te surfen. Je had een Lonely Planet, of een stadsgids, maar niets voor als je het liefst bij zee blijft. Zelf hadden we wel een goed idee van de kusten van Frankrijk, Portugal en Spanje. We kenden veel leuke plekken, leuke markten, mensen die iets gaafs hebben opgezet of die vette dingen organiseerden. Toen hebben we die kennis in een gids gestopt. Eigenlijk met het idee om de lokale business aan de reiziger te koppelen. Nu dachten we, waarom hebben we eigenlijk nog niets over onze eigen kust geschreven? Zeker nu mensen het iets dichter bij huis moeten zoeken, is dat natuurlijk net zo leuk.”
Hebben jullie al die plekken zelf bezocht?
“De meeste wel. En als we er niet zelf zijn geweest, dan hebben we erover gehoord via een vriend, een kennis, iemand van wie we denken dat ‘ie dezelfde smaak heeft als wij. Dan gaan we erachteraan. We zijn echt al tig jaar aan het reizen met onze camper, dus dan leer je wel veel adressen kennen.”
Enne, wat maakt de Haagse kust nou anders dan andere kusten?
“Uiteindelijk blijft Scheveningen altijd ons thuis. We zijn veel weg, maar thuiskomen blijft altijd fijn. Want wat we in Scheveningen hebben, dat vind je eigenlijk nergens anders. Het leukste vind ik hier dat het ook in de winter levendig blijft, met tentjes die gewoon het hele jaar door open blijven. En dat er zo’n mix is. Je hebt de echte Scheveningers, de mensen die echt voor de watersport hierheen komen, en ook nog de mensen die in zo’n miljoenenflat wonen. En dat leeft allemaal door elkaar. We hebben veel gezocht, maar in het buitenland is er echt niet zomaar een Haagse kust te vinden!”
I Love the Seaside, Noordzeekust
The Hague’s Finest is open! Je hoeft geen afspraak te maken. Elk weekend is The Hague’s Finest open als lockdown loket. Omdat het grootste gedeelte om Daily producten gaat, hoef je dus geen afspraak te maken om zaterdag of zondag tussen 11:00 en 17:00 langs te komen. En die andere dagen? Daarvoor zijn we nog niet geopend voor iedereen. Maar wel voor diegenen die een afspraak willen maken. Dus. Bel of mail ons als je het rijk voor je alleen wilt hebben. Bestellingen ophalen in de winkel kan doordeweeks, als je ons een seintje geeft. Of je het licht aan ziet in de winkel!
Of trek een nummertje. En sta in de rij met je stadsgenoten. We hebben het iconische nummertjessysteem vereeuwigd op onze 070-tas. Past zo’n 35 liter in. En bestaat volledig uit katoen. Ideaal voor je lokale boodschappen. Enne, daarover gesproken: bij aankoop van minimaal 25 euro in de (web)shop, krijg je de tas van ons cadeau. Of koop ‘m los voor 7,50 euro. Actie geldt zolang je aan de beurt bent. Volgende!
Vond je deze editie leuk?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Lex van The Hague's Finest met Revue.
Achterom 2, 2511 AJ Den Haag